Turiştii au ocupat toată Valea Prahovei, în vacanţa de Crăciun. Cât au plătit în medie pe o cameră

Pe Valea Prahovei, în Sinaia, Buşteni şi Azuga, hotelurile şi pensiunile sunt pline, în vacanţa de Crăciun, iar în Breaza şi Câmpina cu greu mai găseşti un loc de cazare, gradul de ocupare depăşind 90%, anunţă Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova.

2327 afișări
Imaginea articolului Turiştii au ocupat toată Valea Prahovei, în vacanţa de Crăciun. Cât au plătit în medie pe o cameră

Sursă foto: Profimedia

Potrivit APDT Prahova, Crăciunul este un prilej bun pentru turişti să vină pe Valea Prahovei, la centre SPA, piscine sau cluburi. Oamenii aleg această zonă montană pentru a se bucura de obiceiuri şi de atmosferă de sărbătoare.

Turiştii au plătit în medie între 2.400 lei şi 3.500 lei pe cameră pentru trei nopţi de cazare la un hotel de 4 stele cu mic dejun şi cină festivă de Crăciun, au fost întâmpinaţi la sosire cu diverse produse specifice perioadei, au împodobit bradul şi au parte de colinde, cadouri, plus alte facilităţi.

Pentru un sejur de patru nopţi la un hotel de trei stele, turiştii au achitat în jur de 1850 de lei pe cameră şi au beneficiat de mic dejun inclus şi cină festivă în seara de Crăciun, precum şi de brunch în 26 decembrie.

„Chiar dacă în perioada aceasta pârtiile nu sunt practicabile, administratorii domeniilor schiabile declară ca sunt pregătiţi ca imediat ce scad temperaturile să pună în funcţiune tunurile de zăpadă pentru a asigura iubitorilor de sporturi de iarnă pârtii sigure. Între timp, în Buşteni va fi lansat un patinoar, în centrul staţiunii, care va fi funcţional începând cu 29 decembrie, până în luna martie, rezistând chiar şi la valori pozitive ale temperaturilor”, arată APDT Prahova.

Pentru Revelion, se anunţă grad de ocupare de 100% peste tot în Prahova, inclusiv în Breaza şi Câmpina, care astfel au ajuns la nivelul staţiunilor consacrate. Este al doilea an consecutiv în care totul este ocupat suăt la sută, chiar dacă preţurile nu sunt tocmai mici.

„Tarifele pe care turiştii le vor achita pentru Revelionul petrecut în Prahova sunt cuprinse între 3.400 lei şi 6.000 lei pe cameră pentru patru nopţi de cazare la un hotel de patru stele, cu mic dejun, cină festivă cu muzică live de Revelion, brunch şi Dinner Party pe 1 ianuarie”, a mai precizat asociaţia prahoveană.

La un hotel de trei stele sejurul va costa în jur de 2.900 lei pe cameră pentru cinci nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, cina pe 30 decembrie, cină festivă cu muzică live de Revelion şi brunch pe 1 ianuarie.

„Turiştii rămân fideli judeţului Prahova pentru sărbătorile de iarnă, aspect reflectat în gradele mari de ocupare, cât şi în rezervările care se fac pentru această perioadă din ce în ce mai devreme. Ca noutate în acest an 5% dintre rezervările pentru aceasta perioadă s-au făcut folosind voucherele de vacanţă. Hotelierii oferă pachete bogate pentru sărbători, promiţând o experienţă care include de la întâmpinare cu produse specifice perioadei până la mese festive, concerte, ore relaxante la centrele SPA, degustări de vin sau cântece în jurul focului de tabără”, a transmis Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici