Twitter suspendă contul care urmăreşte avionul lui Elon Musk

Platforma de socializare Twitter Inc a suspendat un cont care urmărea avionul privat al proprietarului companiei, Elon Musk, a declarat miercuri Jack Sweeney, operatorul contului, conform Reuters.

384 afișări
Imaginea articolului Twitter suspendă contul care urmăreşte avionul lui Elon Musk

Contul urmărea mişcările avionului privat al lui Musk folosind date din domeniul public şi emitea alerte.

Musk a declarat într-un tweet din noiembrie că angajamentul său faţă de libertatea de exprimare "se extinde chiar şi până la a nu interzice contul care îmi urmăreşte avionul, chiar dacă acesta reprezintă un risc direct pentru siguranţa personală".

Sweeney, un student în vârstă de 20 de ani de la University of Central Florida, a scris sâmbătă pe Twitter că Ella Irwin, vicepreşedintele pentru încredere şi siguranţă al Twitter, a cerut ca respectivul cont să fie limitat şi mai puţin vizibil pentru utilizatori.

Twitter şi Sweeney nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters.

În interviurile acordate presei, Sweeney a declarat că a refuzat o ofertă de 5.000 de dolari din partea directorului general al Tesla Inc. în 2021 pentru a închide contul.

Sweeney operează, de asemenea, conturi similare care urmăresc avionul lui Musk pe Facebook, Instagram şi Telegram.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici