Ucigaşul Breivik rămâne în închisoare. Cum au motivat judecătorii refuzul eliberării

Potrivit procurorului, cererea lui a fost doar o încercare de a atrage atenţia asupra opiniilor sale de extremă dreapta.

1227 afișări
Imaginea articolului Ucigaşul Breivik rămâne în închisoare. Cum au motivat judecătorii refuzul eliberării

Ucigaşul Breivik rămâne în închisoare. Cum au motivat judecătorii refuzul eliberării

Anders Behring Breivik, responsabil de atentatul în care au murit 77 de persoane, în urma atacurilor desfăşurate la Oslo şi pe insula Utoya, pe 22 iulie 2011, va rămâne în închisoare.

Acest lucru a fost decis de tribunalul Telemark din Skien, care a respins cererea de eliberare. El a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, pedeapsa maximă în Norvegia, care poate fi prelungită dacă acuzatul este recunoscut ca o ameninţare pentru societate.

Anul trecut, procurorul din Oslo i-a refuzat eliberarea. Potrivit procurorului Hulda Karlsdottir, cererea lui Breivik de a fi eliberat este doar o încercare de a atrage atenţia asupra opiniilor sale de extremă dreapta.

Potrivit judecătorilor, Breivik nu s-a schimbat de când a ucis 77 de persoane în Oslo şi pe insula Utoya şi nu se poate stabili că nu ar mai fi violent.

Avocatul Øystein Storrvik a anunţat că împotriva deciziei instanţei va fi depus recurs. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici