Ucraina alungă tot ce este rusesc. Monumentul unui comandant al Armatei Roşii, înlăturat de pe un bulevard din Kiev

Oficialii ucraineni au continuat sâmbătă campania de înlăturare a monumentelor din epoca sovietică. Autorităţile din Kiev au demontat statuia unui comandant al Armatei Roşii de pe un bulevard central, scrie Reuters.

590 afișări
Imaginea articolului Ucraina alungă tot ce este rusesc. Monumentul unui comandant al Armatei Roşii, înlăturat de pe un bulevard din Kiev

Ucraina alungă tot ce este rusesc. Monumentul unui comandant al Armatei Roşii, înlăturat de pe un bulevard din Kiev

Ucraina şi-a dublat eforturile de a şterge toate urmele dominaţiei ruseşti în contextul unei invazii la scară largă a trupelor de la Kremlin.

Sâmbătă, muncitorii au ridicat de pe soclu statuia uriaşă a lui Mykola Shchors, un comandant sovietic. Structura a ocupat un loc proeminent pe o arteră centrală care poartă numele poetului naţional al Ucrainei.

Consilierul municipal din Kiev Leonid Yemets a declarat pentru Reuters că statuia va fi mutată într-un muzeu.

Autorităţile din portul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, au demontat anul trecut o statuie proeminentă a Ecaterinei cea Mare, după o campanie de luni de zile a activiştilor.

Mii de străzi şi aşezări ucrainene au fost, de asemenea, redenumite în ultimii ani, ca parte a unei campanii lansate după 2014.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
monument,
kiev,
sovietic

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici