Ucraina investighează peste 21.000 de crime de război comise de soldaţii ruşi

Justiţia îi va ajunge din urmă pe soldaţii ruşi care au torturat, violat şi ucis civili în ultimele 132 de zile, de la începutul războiului, anunţă procuroarea generală a Ucrainei.

450 afișări
Imaginea articolului Ucraina investighează peste 21.000 de crime de război comise de soldaţii ruşi
Irina Venediktova, procuroarea generală al Ucrainei a declarat joi că sunt în curs de investigaţie peste 21.000 de crime de război comise de către invadatorii ruşi, transmite NEXTA, pe Twitter.
 
Procuratura precizează că sunt raportate câte 200-300 de crime de război zilnic. 
 
Multe procese vor avea loc în absenţa inculpaţilor, mai spune Venediktova.
 
Încă de la începutul invaziei în Ucraina, pe 24 februarie, ruşii au bombardat zonele rezidenţiale şi au torturat, violat şi ucis civili, printre care şi mulţi copii. Doar în Bucha au fost descoperite numeroase gropi comune, dar şi trupuri neînsufleţite cu urme vizibile de tortură.
 
Totuşi, Rusia continuă să nege că soldaţii ar fi comis crime de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici