- Home
- Social
- (25.04.2023, 07:09)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ucraina: proiect de lege care interzice sarcina surogat
În următoarele luni, legislaţia va fi discutată în Parlament, ideea fiind de a împiedica accesul străinilor la această practică şi pentru a evita exploatarea femeilor, multe rămase văduve după ce şi-au pierdut partenerii în război.
Urmărește
541 afișări
Ucraina: proiect de lege care interzice sarcina surogat
Industria maternităţii surogat nu se opreşte nici măcar cu războiul. Dacă în cei doi ani anteriori invaziei ruse se estimează că din această practică s-au născut 1.746 de copii, după 24 februarie cifra s-a redus la câteva sute.
Doar în clinica Biotexcom, cea care a devenit celebră în perioada pandemiei pentru că a arătat nou-născuţii unul lângă altul aşteptând clienţi, astăzi sunt 140 de gravide la comandă şi 34 s-au născut din februarie 2022. Acestea provin din diferite părţi ale ţării şi vor câştiga între 15 şi 20 de mii de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un sistem de apărare antiaerian american, Terminal High Altitude Area Defense, ar putea fi transferat Israelului
-
Zelenski: Alianţa dintre Rusia şi regimuri precum cel nord-coreean devine din ce în ce mai puternică
-
Zeci de răniţi în Israel în urma unui atac cu dronă care a fost revendicat de Hezbollah
-
Naţionala României a ajuns în Lituania, pentru meciul de marţi din Liga Naţiunilor
Dar, în curând, acest lucru s-ar putea să nu mai fie posibil. În lunile următoare, Parlamentul va examina un proiect de lege care să interzică „sarcina pentru alţii” în folosul străinilor.
Scopul este de a proteja sănătatea femeilor, dar şi de a reduce scăderea drastică a populaţiei ţării. „Această zonă este complet fără reguli – a declarat unul dintre autorii proiectului de lege pentru The Times, deputatul Viktoria Wagnier, ginecolog şi văduvă de război – străinii vin aici şi folosesc femeile ucrainene ca incubatoare şi atunci ce ştim despre asta?”.
35.000 de euro, un nou-născut
Clinicile de maternitate surogat se tem de pierderea afacerilor, deja grav afectate de război. „Reglementarea ar fi mai bună, astfel încât femeile să ştie că sunt protejate”, a spus Sviatlana Burkovska, 40 de ani, coproprietară a Ferta, o agenţie de gestaţie pentru alţii.
Ucraina este unul dintre puţinele locuri din lume, alături de Georgia, Kazahstan şi unele state din SUA, unde maternitatea surogat comercială este legală. Dar spre deosebire de Statele Unite, unde practica poate costa mai mult de 180.000 de euro, Kievul este relativ ieftin: cu aproximativ 35.000 de euro poţi lua acasă un nou-născut.
Dacă legea ar fi aprobată, Ucraina nu ar fi prima ţară care ar avea acces restricţionat la „sarcina pentru alţii”. Thailanda şi India, care erau destinaţii populare, au interzis practica străinilor, tocmai pentru a evita riscurile exploatării.
În decembrie anul trecut, Rusia a interzis maternitatea surogat pentru cei care veneau din străinătate. În ultimele luni, multe agenţii ruse şi ucrainene au împachetat şi s-au mutat în Georgia unde, totuşi, se plâng de lipsa femeilor dispuse să poarte un copil pe care nu-l vor putea păstra.
Citește pe alephnews.ro: Lewis Hamilton a fost numit cel mai sexy pilot de Formula 1. Cum arată clasamentul
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Inteligenţa artificială aduce schimbări masive în piaţa muncii din România. Vremurile cu trasee profesionale predefinite au apus. Cum vor arăta de acum carierele
Cine este românca ce a creat de la zero în ţara noastră o afacere de 2 miliarde de euro şi care are peste 8.000 de angajaţi şi 900 de unităţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
PROSPORT.RO
Un bărbat a murit după ce a alergat la Bucharest Marathon. Ce a pățit când a ajuns la linia de sosire
CANCAN.RO
Telefon de ultimă generație Moto g54 Power Edition, oferit de Digi RCS-RDS tuturor abonaților din România. Cu o condiție!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:56
-
ieri, 22:39
Zeci de răniţi în Israel în urma unui atac cu dronă care a fost revendicat de Hezbollah