UDMR nu este de acord cu reducerea concediului maternal. Vezi aici ce variante propune Uniunea

UDMR nu este de acord cu reducerea la jumătate a duratei concediului maternal şi va solicita, joi, în coaliţie, într-o reuniune programată înaintea şedinţei de guvern, identificarea unor variante alternative, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, vicepreşedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely.

39 afișări
Imaginea articolului UDMR nu este de acord cu reducerea concediului maternal. Vezi aici ce variante propune Uniunea

UDMR nu este de acord cu reducerea concediului maternal (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Întrebat de MEDIAFAX dacă UDMR susţine reducerea duratei concediului maternal, Laszlo Borbely a declarat că Uniunea se pronunţă împotriva acestui proiect şi va propune în coaliţie variante alternative.

Una dintre aceste variante este ca durata concediului maternal să rămână la doi ani, dar cu o eventuală reducere a limitei maxime a indemnizaţiei de la nivelul actual de 3.400 lei, şi ca întoarcerea mai devreme la locul de muncă să reprezinte o opţiune a mamei, nu o obligaţie.

"Noi nu suntem de acord cu reducerea duratei, de la doi ani la un an, în ceea ce priveşte concediul de maternitate. E de discutat, într-adevăr - pentru că ne dăm seama că este şi o problemă financiară şi suntem responsabili - acel cuantum care este acum stabilit la 3.400 lei. Sunt două aspecte. În primul rând, trebuie să discutăm, eventual, o reducere a acestei limite maxime, de la 3.400 la un nivel în funcţie de posiblităţi, la cât ar putea să dea bugetul. În al doilea rând, să dăm posibilitatea, fără a impune însă acest lucru, ca o mamă care vrea să revină mai devreme din concediu şi să lucreze să primească acei 500 de lei, dar să fie decizia ei. Deci, noi, UDMR-ul, nu suntem de acord în momentul de faţă cu reducerea de la doi ani la un an a concediului maternal", a spus Borbely.

BPN al PDL a decis, luni, să susţină propunerea ministrului Muncii, Ioan Botiş, ca mamele aflate în concediu de creştere a copilului să primească timp de un an 85% din salariu, apoi acestea să fie încurajate să se întoarcă la serviciu, primind 500 de lei lunar, timp de încă 12 luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici