Udrea: Etapa în care ne plângeam că românii nu ştiu să scrie proiecte a trecut

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, susţine că etapa în care se spunea că românii nu ştiu să scrie proiecte sau autorităţile nu reuşesc să le întocmească este depăşită demult, dovadă fiind faptul că pentru POR sunt depuse proiecte în valoare de 11 miliarde de euro.

17 afișări
Imaginea articolului Udrea: Etapa în care ne plângeam că românii nu ştiu să scrie proiecte a trecut

Udrea: Etapa în care ne plângeam că românii nu ştiu să scrie proiecte a trecut (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Elena Udrea a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că ministerul încearcă să se mişte foarte repede în ceea ce priveşte partea de analiză şi contractare a proiectelor finanţate cu fonduri europene.

"Avem la buget din fonduri europene pe Programul Operaţional Regional 4,3 miliarde de euro, cât gestionează ministerul până în 2013. Avem proiecte depuse de 11 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că etapa în care ne plângeam că românii nu ştiu să scrie proiecte sau autorităţile nu reuşesc să le întocmească este depăşită demult. La un aşa volum de proiecte în analiză, probabil că nu reuşim să fim atât de rapizi pe cât ne-am dori, dar încercăm să depăşim cât mai curând faza de evaluare şi contractare", a afirmat Elena Udrea.

Ea a adăugat că ministerul are un target de 50 de milioane de euro minim pe săptămână.

Udrea a afirmat că şi-ar dori ca, până la sfârşitul anului, ministerul să contracteze trei miliarde de euro din cei 4,3 miliarde, iar până la mijlocul anului 2011 să termine de contractat întreaga sumă, urmând ca apoi să îşi aplece toată atenţia asupra implementării proiectelor care este o componentă ce priveşte în primul rând autoritatea publică locală.

"Dacă ministerul pe care îl conduc este primul la contractare, atragere fonduri europene la nivelul contractări, suntem şi noi nemulţumiţi de nivelul accesării efective, atragerii efective a fondurilor, a banilor europeni în economie. De aceea ne vom apleca toată atenţia asupra celei de-a doua etape, şi anume cea a implementării, a lucrului efectiv la aceste proiecte", a afirmat spus Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici