Udrea, la DNA: S-au restrâns acuzaţiile. Este dosarul în care Iorga a spus că s-au făcut presiuni

Elena Udrea a mers, vineri, la DNA, unde a luat la cunoştinţă că o infracţiune de trafic de influenţă în formă continuă s-a înlocuit cu forma simplă. Procurorii au anunţat că măsura controlului judiciar a încetat. Este vorba despre dosarul care a fost instrumentat de Mihaiela Iorga.

247 afișări
Imaginea articolului Udrea, la DNA: S-au restrâns acuzaţiile. Este dosarul în care Iorga a spus că s-au făcut presiuni

Udrea, la DNA: S-au restrâns acuzaţiile. Este dosarul în care Iorga a spus că s-au făcut presiuni

"Azi a fost un act de procedură normal, în opinia domnului procuror, de restrângere a acuzaţiilor formulate. Acest dosar este dosarul în care dna procuror Iorga a spus public că s-au făcut presiuni asupra dânsei de Kovesi să mă reţină chiar dacă nu avea aviz de arestare din partea Parlamentului. Dosarul a început acum 2 ani şi suntem în etapa în care deja discutăm faptul că e o finanţare de partid, evident, din 2012", a declarat Elena Udrea.

DNA a precizat, la cererea MEDIAFAX, că o infracţiune de trafic de influenţă în formă continuă s-a înlocuit cu forma simplă.

"Inculpata Elena Gabriela Udrea s-a prezentat astăzi la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă, în conformitate cu prevederile art. 311 alin 3 din CPP, schimbarea încadrării juridice, respectiv faptul că, pentru una dintre infracţiunile reţinute, respectiv trafic de influenţă, s-a înlocuit forma continuată cu cea simplă. Inculpatei i s-a oferit posibilitatea de a-şi exercita dreptul de a da o declaraţie cu privire la acuzaţie. Referitor la măsura preventivă dispusă în prezent cauza, respectiv controlul judiciar pe cauţiune, aceasta a încetat de drept, prin efectul legii (art. 2151 alin 6 C.pr.pen.), la expirarea duratei maxime pentru care putea fi dispusă în faza de urmărire penală. Ca urmare a probaţiunii administrate până în acest moment, starea de fapt reţinută în acuzare nu a suferit modificări substanţiale", se arată în răspunsul DNA.

În acest dosar, Elena Udrea este acuzată de mai multe infracţiuni de corupţie. O parte dintre ele ar avea legătură cu finanţarea PDL.

Cauza a fost instrumentată de procurorul Mihaiela Iorga, înainte de a se cere revocare ei din DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici