Udrea: Ministerul Turismului a alocat bani pentru plata salariilor salvamarilor

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anunţat, sâmbătă, la Mamaia, că au fost alocate fonduri pentru amenajarea punctelor de salvamar, dar şi pentru plata salariilor salvamarilor, care anunţau că nu vor mai interveni în cazul persoanelor aflate în pericol de înec deoarece nu şi-au primit banii.

50 afișări
Imaginea articolului Udrea: Ministerul Turismului a alocat bani pentru plata salariilor salvamarilor

Udrea: Ministerul Turismului a alocat bani pentru plata salariilor salvamarilor (Imagine: Robert Ionescu/Mediafax Foto)

"Am rezolvat problema salvamarilor, pentru că nu existau bani, ca de obicei, pentru salariile acestora. Ministerul Turismului a dat bani pentru construirea punctelor de salvamar, a punctelor de asistenţă medicală şi a găsit bani şi pentru salariile salvamarilor, pentru că nu ar fi admisibil ca plajele litoralului să nu aibă salvamari", a declarat, sâmbătă, ministrul Turismului.

Surse guvernamentale declarau pentru MEDIAFAX că ministrul Turismului, Elena Udrea, a solicitat premierului Emil Boc, înaintea şedinţei de miercuri a Executivului, alocarea, prin hotărâre, a sumei de 9 milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului, pentru susţinerea activităţii salvamarilor.

Salvamarii din staţiunea Mamaia au anunţat, în urmă cu o săptămână, că nu vor mai interveni pentru ajutorarea persoanelor aflate în pericol de înec, deoarece nu au primit bani de la Guvern pentru desfăşurarea activităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici