Udrea: Nu există nicio bătălie cu bulgarii în turism

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că nu există nicio bătălie cu bulgarii în turism, precizând că în Bulgaria sunt staţiuni pe care este greu să le ajungă cele româneşti, întrucât acolo au investit germanii, dar şi unele care arată mult mai rău.

72 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nu există nicio bătălie cu bulgarii în turism

Udrea: Nu există nicio bătălie cu bulgarii în turism (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Am căzut şi eu în această capcană a bătăliei cu bulgarii. Nu avem nicio bătălie, ea se derulează mai mult aşa, la nivelul celor care vor să ne stimuleze prin ideea de competiţie. Sunt staţiuni în Bulgaria pe care e greu să le ajungem, acolo unde au investit nemţii, după cum sunt alte staţiuni care arată mult mai rău decât ale noastre. Noi nu am avut norocul să vină nemţii să investească în staţiunile noastre de pe litoral, le-am privatizat cumva înte noi şi nu am făcut bine. S-a ajuns să nu avem o infrastructură de turism, dar acum suntem în plin proces de modernizare a litoralului şi începem cu demolarea construcţiilor ilegale", a spus Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Udrea a adăugat că, pe lângă activităţile de promovare, Ministerul Turismului propune un program de dezvoltare a sudului litoralului, gândit în urma unei strategii a instituţiei, concepută în 2009.

Ea a spus că acest program presupune investiţii în zone de agrement, centre de sănătate, parcuri de distracţii, dar şi un proiect prin care să fie exploatată herghelia de la Mangalia.

"Încercăm să curăţăm litoralul, pentru că are o mare problemă - pe lângă lipsa de investiţii reale şi la standardele la care este nevoie să se facă în 2010, avem o dezvoltare urbanistică haotică, bazată pe chioşcuri făcute timp de 20 de ani, de dughene, e un fel de bazar litoralul şi lucrul acesta dăunează turismului în general, dar şi celor care se străduiesc să facă investiţii mari, lucruri frumoase, în staţiunile de pe litoral", a afirmat Udrea.

Ministrul a explicat că, din cauza aspectului general al litoralului, investiţiile bune se dovedesc a fi perdante.

Udrea a adăugat că ministerul se străduieşte să facă litoralul mai atractiv şi să îi sprijine pe cei cărora le pasă şi vor să investească în turism.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, declara, vineri seară, la Constanţa, că specialiştii instituţiei lucrează la o nouă lege a construcţiilor întrucât există foarte multe imobile ridicate ilegal, nu doar pe litoral, ci şi în restul ţării, fiind un "dezastru urbanistic".

"Lucrăm la o nouă lege a construcţiilor, un cod al urbanismului în România pentru că situaţia de pe litoral este generalizată în toată ţara. Găseşti construcţii ilegale şi lucrul acesta a părut firesc timp de 20 de ani. Dorinţa de a construi după '89 a fost atât de mare şi înţelegerea autorităţilor pentru cei care au construit chiar şi fără să respecte legea a fost atât de mare încât s-a ajuns la un dezastru urbanistic în toate oraşele României, în toate zonele turistice nu numai pe litoral", declara Elena Udrea.

Udrea spunea că la noua lege se lucrează cu ajutorul unor specialişti francezi, dar că până când aceasta va fi gata ministerul va interveni, de la începutul săptămânii viitoare, pentru demolarea construcţiilor ilegale de pe litoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici