Udrea vrea să aducă turişti europeni în Deltă

Ministerul Turismului vrea ca, împreună cu ţările riverane Dunării, să fie stabilit un traseu turistic prin care europenii să poată ajunge în Delta Dunării, prilej cu care să existe şi câteva opriri pe malul românesc pentru vizitarea unor zone turistice, a declarat, sâmbătă, ministrul Elena Udrea.

11 afișări
Imaginea articolului Udrea vrea să aducă turişti europeni în Deltă

Udrea vrea să aducă turişti europeni în Deltă (Imagine: Mediafax Foto)

Elena Udrea, invitată la masa festivă organizată în Portul Cultural de la Cetate (Dolj) cu prilejul manifestărilor de "Zilele Marin Sorescu", a vorbit despre un proiect care se doreşte a fi realizat şi ce vizează acostarea navelor turistice care circulă pe Dunăre în unele puncte stabilite pe malul românesc al fluviului.

"Dacă acest proiect se va face, şi noi am vrea să se facă pentru că este o oportunitate de dezvoltare turistică a zonei, sigur că portul de la Cetate va intra în proiectul respectiv. Noi am vorbit înainte de a ajunge aici şi cu Mitropolitul (n.r. - Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu) şi discutam posibilitatea ca navele de croazieră care trec pe aici, pe Dunăre, să se poată opri şi pe malul românesc", a declarat Elena Udrea.

Potrivit Elenei Udrea, după acostarea navelor pe malul românesc, turiştii ar fi preluaţi şi duşi într-un tur turistic al zonei.

"Înţeleg oricum că pe Dunăre trec zeci de nave din Austria sau cu trasee stabilite în Austria, care nu prea opresc sau care nu opresc deloc pe malul românesc şi să vedem ce posibilităţi sunt, fără mari investiţii, de a crea una-două opriri. Una ar trebui să fie aici (Cetate - n. r.), pentru că, de asemenea, povesteau colegii, că în urmă cu ceva timp a acostat un vas cu vreo câteva sute de artişti. Deci ar putea fi folosit acest port. Mai rămâne de rezolvat problema infrastructurii de pe mal, şi aici va fi puţin mai greu pentru că nu ţine de Ministerul Turismului, ci mai degrabă de Ministerul Transporturilor sau de autorităţile locale", a mai spus Elena Udrea.

Potrivit sursei citate, în planurile de viitor ale ministerului se află şi posibilitatea de a înfiinţa, alături de statele riverane Dunării, un traseu turistic până în Delta Dunării.

"Cert este că potenţialul Dunării trebuie valorificat şi din punctul de vedere al turismului şi noi ne gândeam să stabilim împreună cu ţările riverane Dunării un traseu turistic care să aducă turiştii în Delta Dunării. Dar dacă îi aducem în Deltă de ce să nu-i oprim pe parcurs, să-i plimbăm să vadă multe din lucrurile frumoase care sunt la noi", a mai spus Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici