UE suplimentează fondurile pentru a asigura accesul la vaccinuri al ţărilor din Parteneriatul Estic

Comisia Europeană a majorat marţi de la 40 la 75 de milioane de euro pachetul de asistenţă menit să asigure accesul la vaccinuri împotriva COVID-19 în cele şase ţări din cadrul Parteneriatului estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina.

129 afișări
Imaginea articolului UE suplimentează fondurile pentru a asigura accesul la vaccinuri al ţărilor din Parteneriatul Estic

UE suplimentează fondurile pentru a asigura accesul la vaccinuri al ţărilor din Parteneriatul Estic

Potrivit unui comunicat al CE, prin acest nou pachet de asistenţă de 35 de milioane de euro, UE urmăreşte să sporească în mod substanţial accesul la vaccinuri în regiunea Parteneriatului estic în contextul penuriei mondiale de vaccinuri, facilitând partajarea vaccinurilor de către statele membre ale UE şi rambursând costurile conexe.

Această asistenţă vine în completarea sprijinului acordat de UE iniţiativei COVAX şi vizează o distribuţie echitabilă şi transparentă a vaccinurilor în ţările Parteneriatului estic.

Aceasta se adaugă primului pachet de sprijin în cuantum de 40 de milioane de euro, lansat în februarie. Sprijinul UE a acoperit formarea managerilor din domeniul sănătăţii şi a personalului medical implicat în campania de vaccinare, asistenţa logistică esenţială pentru livrarea şi gestionarea vaccinurilor şi a stocurilor, datele privind vaccinarea, monitorizarea siguranţei, acţiunile de comunicare şi de implicare a comunităţilor, precum şi sprijinul pentru dezvoltarea unui certificat digital privind COVID.

„Această pandemie devastatoare de COVID-19 a supus oamenii, sistemele de sănătate şi economiile din întreaga lume la o presiune fără precedent. Din păcate, Parteneriatul estic nu face excepţie. UE este hotărâtă să-şi ajute vecinii din est să accelereze vaccinarea, deoarece aceasta va avea o importanţă determinantă pentru stoparea pandemiei şi lansarea redresării socioeconomice a acestei regiuni. În felul acesta, UE se îngrijeşte de partenerii săi”, a declarat comisarul pentru vecinătate şi extindere, Olivér Várhelyi.

Anul trecut, în cadrul Parteneriatului estic, UE şi OMS şi-au unit forţele şi au lansat Iniţiativa pentru solidaritate în domeniul sănătăţii, finanţată cu 35 de milioane de euro. Acţiunea a furnizat cantităţi importante de consumabile medicale în întreaga regiune, inclusiv peste 11 milioane de echipamente individuale de protecţie, 12 000 de truse de laborator, peste 1 500 de ventilatoare, concentratoare de oxigen şi oximetre cu pulsoximetre şi peste 20 000 de truse de testare PCR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici