UE va interzice becurile incandescente în favoarea celor fluorescente

UE intenţionează să introducă începând de anul viitor un program de înlocuire treptată a becurilor incandescente, care consumă multă energie şi afectează mediul, cu unele fluorescente compacte, care economisesc energia şi durează de zece ori mai mult, relatează Der Spiegel în ediţia electronică.

170 afișări
Imaginea articolului UE va interzice becurile incandescente în favoarea celor fluorescente

UE va interzice becurile incandescente în favoarea celor fluorescente

Un bec fluorescent foloseşte numai o cincime din energia necesară unui bec obişnuit şi durează de zece ori mai mult, dar deşi costă puţin mai mult decât acesta, profitul va fi de câteva ori mai mare decât investiţia.

Potrivit publicaţiei germane Rheinische Post, CE pregăteşte un plan pentru introducerea acestor becuri care va începe din 2009, prin interzicerea treptată a becurilor incandescente, pe baza eficienţei acestora pentru clasa lor de energie.

Numai în Germania, dacă fiecare reşedinţă şi-ar înlocui becurile vechi cu cele fluorescente, emisiile de dioxid de cardon s-ar reduce cu 4,5 milioane de tone, iar la nivelul UE, aceasta ar echivala cu reducerea emisiilor cu 23 de milioane de tone anual.

Noile reglementări fac parte din noile politici de protecţie a mediului promovate de cancelarul german Angela Merkel, care au ca obiective creşterea eficienţei energetice în Europa cu 20 la sută până în 2020.

Becurile incandescente sunt considerate nocive pentru mediu în Europa întrucât mare parte din energia pe care o consumă se transformă mai degrabă în căldură care se pierde decât în lumină. Becurile compacte fluorescente constau într-un tub plin cu gaz învăluit într-o substanţă luminiscentă, producând mai multă lumină şi mai puţină căldură.

Anul trecut, Australia a devenit prima ţară care a anunţat că va interzice utilizarea becurilor incandescente până în 2010, California până în 2018, iar Noua Zeelandă va începe din octombrie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici