Ultimii pasageri pentru Londra ai cursei Wizz Air, chemaţi să înceapă formalităţile pentru îmbarcare

Ultimii pasageri pentru Londra ai cursei Wizz Air, respectiv cei care aşteaptă de joi dimieaţă pe Aeroportul Otopeni şi nu s-au reprogramat pentru zborul din ziua următoare, au fost chemaţi pentru formalităţile preliminare îmbarcării, vineri după-amiază.

2 afișări
Imaginea articolului Ultimii pasageri pentru Londra ai cursei Wizz Air, chemaţi să înceapă formalităţile pentru îmbarcare

Ultimii pasageri pentru Londra ai cursei Wizz Air, chemaţi să înceapă formalităţile pentru îmbarcare

Membrii acestui grup, format din cetăţeni români şi britanici, au protestat vehement, considerând de neacceptat lăsarea lor în aeroport, după ce au aşteptat aproximativ 36 de ore ca să li se reglementeze situaţia.

La ora transmiterii ştirii, ar mai fi libere 18 locuri, după ce pasagerii programaţi pentru vineri sau care s-au reprogramat au ajuns în sala de aşteptare, după verificare şi controlul paşapoartelor.

Aeronava companiei Wizz Air urmează să decoleze, conform ultimei programări, la ora 15:00.

Cele peste trei sute de persoane erau pe aeroport şi vroiau să ajungă la Londra au fost informate, anterior, de către persoana care se ocupă de check-in, că vor fi îmbarcaţi cei care au biltete pentru vineri sau au făcut reprogramare.

Mai mulţi dintre cei care au venit în Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" - Otopeni pentru cursa Londra-Luton de joi dimineaţă, ora 6:05, au afirmat că au fost la Aeroportul Băneasa pentru reprogramare şi chiar au plătit în plus pentru zborul de vineri.

Vineri la prânz, purtătorul de cuvânt al aeroportului, Valentin Iordache, a venit în mijlocul oamenilor, încercând să le explice că resposnabilă de situaţia creată este compania. El adăuga că aeronava era la degivrare şi că sunt întrunite toate condiţiile pentru ca zborul să se desfăşoare în condiţii normale.

La rândul său, reprezentanul de relaţii publice al Wizz Air, Daniel Amzăr, declara, în jurul orei 13:00, că zborul de pe Otopeni cu destinaţia Londra va decola în aproximativ o oră, dacă vremea va fi favorabilă. El a precizat însă că vor pleca cei programaţi pentru vineri, deoarece cursa din ziua precedentă a fost anulată. Acesta a precizat că nu ştie de ce oamenii au rămas să aştepte în aeroport, deşi au fost anunţaţi că au trei posibilităţi, respectiv să-şi recupereze banii, să folosească biletul ca pe un "cont" pentru altă călătorie sau să îşi reprogrameze zborul.

Amzăr a precizat că pe aeroportul Londra-Luton, după sosirea aeronavei de la Bucureşti, vor fi preluaţi pasagerii care aşteaptă să vină în România.

Tot vineri a decolat cursa companiei Sky Europe pentru Viena, ai cărei pasageri au venit pentru îmbarcare în dimineaţa zilei precedente şi au protestat alături de cei care trebuia să plece în capitala Marii Britanii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici