Ultimul român care a votat în străinătate, o fostă croitoreasă de lux din Las Vegas

Votul românilor din strainătate pentru alegerea reprezentanţilor României în PE s-a încheiat, luni, la ora 7.00, ora României, în secţiile de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii, ultimul vot fiind dat de o femeie, fostă croitoreasă de lux, care trăieşte de 15 ani în Las Vegas.

27 afișări
Imaginea articolului Ultimul român care a votat în străinătate, o fostă croitoreasă de lux din Las Vegas

Ultimul român care a votat în străinătate, o fostă croitoreasă de lux din Las Vegas (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Potrivit MAE, ultimele secţii de votare care s-au închis au fost cele din Los Angeles, Las Vegas, Phoenix şi Portland. La aceste secţii votul a început duminică la ora 17.00, ora României.

Conform Ministerului român de Externe, votul a decurs în condiţii normale, fără incidente deosebite.

Ultimul cetăţean român care a votat pentru scrutinul de la 7 iunie a fost Marioara Oprescu, aceasta votând la secţia nr. 144 din Las Vegas, SUA.

Marioara Oprescu trăieşte de 28 de ani în SUA, de 15 ani în Las Vegas şi votează în fiecare an. A fost croitoreasă de lux şi a lucrat pentru o casă de modă celebră, precum şi pentru fosta prima doamnă a Americii, Barbara Bush.

Informaţiile primite de la misiunile României arată că pâna la ora 07.00, ora României, la secţiile de votare din străinătate au votat aproximativ 13.500 de cetăţeni români.

Cifrele oficiale privind prezenţa finală la vot vor fi furnizate de Biroul Electoral de Circumscriptie 48 după primirea tuturor proceselor-verbale, precizează MAE.

MAE a organizat 190 de secţii de votare în străinătate pentru acest scrutin, trimiţând 400.000 de buletine de vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici