Un adăpost pentru câinii fără stăpân va fi construit în sectorul 1

Un adăpost cu o capacitate de cazare pentru animale de peste 300 de locuri este construit pe un teren de peste 4.000 de metri pătraţi, situat pe strada Odăi din Sectorul 1, transmis în folosinţă gratuită Direcţiei Generale de Poliţie Comunitară a Sectorului , informează Primăria Sectorului 1.

146 afișări
Imaginea articolului Un adăpost pentru câinii fără stăpân va fi construit în sectorul 1

Un adăpost pentru câinii fără stăpân va fi construit în sectorul 1

Lucrările pentru amenajarea primului adăpost pentru animalele fără stăpân din sectorul 1 au început la sfârşitul lunii august 2008, pe un teren situat pe strada Odăi 3-5, valoarea proiectului fiind de 200.000 de lei, informează, într-un comunicat de marţi, Primăria Sectorului 1.

Potrivit autorităţilor locale de sector, terenul a fost transmis în folosinţă gratuită Direcţiei Generale de Poliţie Comunitară a Sectorului 1 printr-o hotărâre a Consiliului Local de Sector de la sfârşitul lunii martie, construcţia adăpostului, cu o capacitate de cazare pentru animale de peste 300 locuri, urmând a fi finalizată până la sfârşitul anului 2008.

Astfel, pe lângă adăposturile individuale pentru animale, imobilul va avea şi un cabinet veterinar dotat cu toate facilităţile, dar şi un spaţiu de birouri, destinat personalului specializat.

După finalizarea lucrărilor de construcţie a adăpostului, animalele fără stăpân din această zonă urmează să fie ridicate de angajaţi ai Poliţiei Animalelor, cetăţenii din Sectorul 1 putând solicita ridicarea câinilor fără stăpân prin intermediul Telefonului Cetăţeanului, la numărul 9540.

"Construcţia adăpostului pentru animalele fără stăpân a devenit o urgenţă, mai ales că Primăria Capitalei va desfiinţa baza de la Chiajna la jumătatea lunii septembrie. Soluţia firească era să înfiinţăm, la nivelul Primăriei Sectorului 1, un serviciu care să ridice de pe stradă animalele fără stăpân şi să le adăpostească într-un spaţiu special amenajat, dotat cu toate facilităţile", susţine Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, citat în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici