Un administrator judiciar, reţinut de DNA după ce a cerut 4 milioane de lei mită

Administratorul judiciar al unei firme aflată în reorganizare a fost reţinut de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Alba după ce ar fi pretins mită aproape 4 milioane de lei ca să nu îşi îndeplinească îndatoririle în timpul reorganizării.

2498 afișări
Imaginea articolului Un administrator judiciar, reţinut de DNA după ce a cerut 4 milioane de lei mită

Un administrator judiciar, reţinut de DNA după ce a cerut 4 milioane de lei mită

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au reţinut pentru 24 de ore administratorul judiciar al unei firme, acuzat de luare de mită, dar şi o altă persoană, care este acuzată de complicitate la luare de mită.

Procurorii susţin că, în perioada 2017 - 2019, administratorul judiciar ar fi pretins de la reprezentanţii unei firme aflată în reorganizare 5% din totalul datoriilor prevăzute în planul de reorganizare.

„Ar fi pretins de la administratorul unei societăţi comerciale aflată în reorganizare (martor în cauză) să-i remită o sumă de bani, reprezentând echivalentul a 5% din totalul datoriilor (aproximativ 4.000.000 lei) prevăzute în planul de reorganizare, pentru ca în schimb să nu îşi îndeplinească obligaţiile legale în cadrul procedurii reorganizării, prin inacţiunile sale încălcând prevederile Legii nr.85/2014 atât în relaţia cu debitorul, cât şi cu instanţa judecătorească”, se arată în comunicat.

Potrivit procurorilor, banii i-au fost daţi administratorului judiciar fie numerar, fie sub forma unor lucrări de asfaltare sau pavare efectuate la locuinţa acestuia sau pentru firme ale unor rude.

„O altă tranşă de bani, în valoare de 20.000 euro, i-a fost remisă inculpatului la data de 01 octombrie 2019, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. De menţionat este faptul că, înainte de intervenţia procurorilor anticorupţie, administratorul judiciar i-a dat banii primiţi cu titlu de mită celeilalte inculpate care i-a ascuns în trusa medicală de prim-ajutor a autoturismului personal”, se mai arată în comunicatul DNA.

Cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Taguri:
administrator,
mită,
dna

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici