Un adolescent a murit înecat în staţiunea Mamaia

Un tânăr şi-a pierdut viaţa, vineri după-amiază, după ce s-a înecat în mare, în staţiunea Mamaia, iar salvamarii au reuşit să salveze viaţa altor două persoane aflate la un pas de moarte.

35 afișări
Imaginea articolului Un adolescent a murit înecat în staţiunea Mamaia

Un adolescent a murit înecat în staţiunea Mamaia (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Poliţiei Mamaia, comisarul Iulian Dode, a declarat că trei tineri din judeţul Botoşani, toţi în vârstă de 17 ani, au intrat în apă şi s-au aventurat în larg. La un moment dat, ei au intrat în panică atunci când au văzut cât de departe erau de ţărm, nu au mai reuşit să ajungă la mal şi au început să strige după ajutor. Ţipetele lor au fost auzite de salvamari care au plecat cu o barcă pentru a-i salva. Când au ajuns în zonă, salvamarii au văzut numai doi tineri şi au reuşit să-i urce în barcă şi să-i aducă la mal.

Între timp turiştii aflaţi pe plajă solicitaseră intervenţia echipajelor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Cadrele medicale le-au acordat primul ajutor celor doi tineri. Unul dintre ei a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi va rămâne o perioadă sub supraveghere de specialitate, iar celălalt nu a avut nevoie de îngrijiri suplimentare.

După ce şi-au mai revenit din şoc, tinerii au remarcat lipsa prietenului lor. Salvamarii au intrat din nou în apă şi după câteva minute de căutări au găsit trupul celuilalt băiat. El a fost transportat la mal, dar cadrele medicale nu au reuşit să-l aducă la viaţă.

Comisarul Iulian Dode a precizat că victima este Andrei Alexandru Aniţei, din localitatea botoşăneană Călăraşi. Trupul său a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Oamenii legii s-au mai confruntat miercuri cu un caz similar, pe plaja din municipiul Constanţa. Un bărbat de aproximativ 35 de ani a intrat în apă, în zona plajei "Trei papuci" şi a nu a revenit la mal.

Trupul său a fost scos din apă de către salvamari şi în ciuda eforturilor depuse de medici, bărbatul nu a mai putut fi salvat. În prezent, poliţiştii constănţeni încearcă să stabilească identitatea victimei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici