Un alt membru al Cordunenilor, Gheorghe Rusu, prins de poliţişti

Gheorghe Rusu, fost Corduneanu, a fost prins de poliţişti, el urmând a fi audiat de procurori în dosarul în care 30 de persoane sunt puse sub acuzare pentru furturi, prostituţie, cerşetorie, tâlhării, fraude.

691 afișări
Imaginea articolului Un alt membru al Cordunenilor, Gheorghe Rusu, prins de poliţişti

Un alt membru al Cordunenilor, Gheorghe Rusu, prins de poliţişti (Imagine: IGP)

În acest caz au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile Bogdan Constantin, fost Corduneanu, considerat capul grupării, Adrian Corduneanu, Mihai Silviu Corduneanu, Ciprian Tănasă Panagachi, Bogdan Tofan, Petronela Tiuga, Iulian Bogdan, Viorel Potorac, Alice Juncu, Iulian Dănuţ Ilincariu, Marian Vasiliu, Gabriel Maleş, Ion Ciubotariu, Marin Simon, Constantin Darie, Daniel Tarsu şi Radu Prundeanu.

Membrii grupării Corduneanu au trimis liderilor peste două milioane de euro proveniţi din furt, prostituţie, cerşetorie, tâlhării şi fraude, infracţiuni comise în Replica Moldova, Italia, Spania, Irlanda, Austria şi Germania, potrivit procurorilor DIICOT.

Procurorii DIICOT au stabili că "gruparea Corduneanu", specializată în racolarea de persoane care erau apoi exploatate în străinătate, era structurată în jurul lui Bogdan Constantin, fost Corduneanu, liderul clanului, şi a familiei acestuia.

"Membrii de bază ai grupării racolau persoane care erau ulterior trimise în străinătate pentru a săvârşi infracţiuni ca furturi, prostituţie, cerşetorie, tâlhării, fraude prin folosirea mijloacelor de plată electronice, activitatea lor infracţională fiind atent coordonată şi supravegheată de apropiaţi ai familiei Corduneanu, special desemnaţi în acest scop", se arată într-un comunicat de luni a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Grupul infracţional organizat acţiona atât în România, cât şi în Replica Moldova, Italia, Spania, Irlanda, Austria şi Germania.

Procurorii au stabilit că gruparea s-a ocupat iniţial cu infracţiuni de violenţă, iar treptat grupul a dobândit notorietate, astfel încât simpla invocare a numelui Corduneanu era suficientă pentru a determina victimele să se conformeze cerinţelor membrilor clanului.

Banii rezultaţi din infracţiuni, peste două milioane de euro, erau trimişi în România lui Bogdan Constantin sau unor persoane de încredere, potrivit procurorilor DIICOT.

Membrii grupării sunt cercetaţi de procurorii DIICOT pentru iniţiere, constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, şantaj, înşelăciuni în materie imobiliară, înşelăciuni prin obţinerea de credite bancare, trafic de persoane şi de minori, spălare de bani şi criminalitate informatică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici