Un asteroid periculos pentru Pământ, monitorizat de la Observatorul Astronomic din Galaţi

Un asteroid din categoria celor potenţial periculoşi pentru Pământ a fost urmărit de cercetătorii de la Observatorul Astronomic din Galaţi. Monitorizarea a avut loc cu ajutorul informaţiilor furnizate de Biroul de Apărare Planetară.

1664 afișări
Imaginea articolului Un asteroid periculos pentru Pământ, monitorizat de la Observatorul Astronomic din Galaţi

Un asteroid periculos pentru Pământ, monitorizat de la Observatorul Astronomic din Galaţi

Asteroidul (7482) 1994 PC1 a fost monitorizat cu ajutorul echipamentelor de la Observatorul Astronomic din Galaţi. Este vorba despre un asteroid periculos, iar datele au fost comunicate instituţiilor internaţionale.

„În perioada 19 – 21 ianuarie 2022, la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, s-au efectuat mai multe de observaţii astrometrice şi fotometrice de seară, în care s-au realizat măsuratori de poziţie ale asteroidului (7482) 1994 PC1, care face parte din categoria asteroizilor potenţial periculoşi. Măsurătorile vor contribui la determinarea precisă a orbitei asteroidului şi au fost raportate la Minor Planet Center (MPC)”, au anunţat reprezentanţii observatorului astronomic din Galaţi.

Anterior, Biroul de Apărare Planetară (Planetary Defence Office/Near-Earth Object Coordination Centre), a trimis instituţiei gălăţene un buletin informativ legat de asteroidul care a trecut prin apropierea Pământului.

Asteroidul a fost descoperit în data de 9 august 1994 la Observatorul Siding Spring din Australia, are dimensiunea de aproximativ 1.052 metri şi o perioada de rotaţie de circa 2,6 ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
asteroid,
observator,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici