Un autoproclamat lider spiritual este acuzat de viol, hărţuire sexuală şi că interzice copiilor accesul la educaţie

Un bărbat de 59 de ani, autoproclamat lider spiritual al unei comunităţi din judeţul Hunedoara, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de viol, şantaj şi împiedicarea accesului copiilor la educaţie.

703 afișări
Imaginea articolului Un autoproclamat lider spiritual este acuzat de viol, hărţuire sexuală şi că interzice copiilor accesul la educaţie

IPJ Hunedoara anunţă că joi, Poliţia municipiului Brad a fost sesizată cu privire la apariţia în spaţiul public a unor informaţii cu privire la comiterea de infracţiuni contra libertăţii persoanei şi infracţiunii contra integrităţii sexuale, ce ar fi fost săvârşite în cadrul unei comunităţi dintr-o comună din apropierea oraşului.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunităţi în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc „emancipării spirituale”. Bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărţuire sexuală şi de viol. Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învăţământul general obligatoriu al minorilor care trăiesc în cadrul comunităţii, aceştia nefiind înscrişi la nici una dintre unităţile de învăţământ ale statului roman.

Poliţiştii, jandarmii şi luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale au făcut 14 percheziţii, ocazie cu care au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă.

Percheziţiile domiciliare au fost efectuate în prezenţa reprezentanţilor DGASPC Hunedoara, care au evaluat situaţia celor 23 minori prezenţi, la faţa locului fiind prezente şi două echipaje medicale, având în vedere faptul că în cadrul acestei comunităţi se aflau şi femei însărcinate.

Poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de şantaj, viol, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Judecătoria Brad a dispus joi măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile a bărbatului.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici