Un avion a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Timişoara după ce un copil a avut probleme medicale. Copilul a fost dus la spital

Un avion pe ruta Bucureşti-Barcelona a aterizat de urgenţă, joi seară, pe Aeroportul Internaţional Timişoara, după ce un copil care se afla în aeronavă a avut probleme medicale. Surse medicale susţin că micuţul fusese supus unui transplant de ficat în Spania, s-a întors în România, dar s-a simţit rău, iar părinţii au vrut să-l ducă din nou în Spania.

708 afișări
Imaginea articolului Un avion a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Timişoara după ce un copil a avut probleme medicale. Copilul a fost dus la spital

Un avion a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Timişoara după ce un copil a avut probleme medicale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Surse medicale au declarat că micuţul are un an şi două luni.

Acesta a fost supus recent unui transplant de ficat în Spania, iar după o perioadă de recuperare s-a întors în România, la Bucureşti.

Aici, copilului i s-a făcut rău şi părinţii lui au decis să-l ducă înapoi în Spania.

La ora transmiterii acestei ştiri, micuţul este dus la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Aeroportului Internaţional Timişoara, Nicoleta Trifan, pilotul avionului aparţinând companiei Wizzair a cerut permisiunea turnului de control să aterizeze, deoarece un copil care se afla în avion avea probleme medicale.

Totodată, pilotul a cerut prezenţa unei ambulanţe pe aeroport.

Avionul a aterizat la ora 18.48 în condiţii de siguranţă.

"Este vorba de o cursă Otopeni-Barcelona. Pilotul a solicitat aterizarea la Timişoara în urma unei urgenţe medicale. Aeronava a aterizat în condiţii de siguranţă, la ora 18.48, o ambulanţă a venit de urgenţă pentru a acorda primul ajutor", a spus Nicoleta Trifan.

Potrivit acesteia, medicii de pe ambulanţă şi doctorul din aeroport urmează să decidă dacă este nevoie de transportarea copilului la spital sau are nevoie doar de îngrijiri.

De asemenea, pilotul va decide dacă îşi va continua drumul cu sau fără pasager.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici