Un avion Cessna 551 s-a prăbuşit în Marea Baltică, în largul coastelor Letoniei

Un avion privat Cessna 551 s-a prăbuşit duminică seară în Marea Baltică în largul coastelor Letoniei, după ce NATO a trimis avioane pentru a urmări cursul neregulat al acestuia.

658 afișări
Imaginea articolului Un avion Cessna 551 s-a prăbuşit în Marea Baltică, în largul coastelor Letoniei

FOTO Twitter

Aeronava Cessna 551, înregistrată în Austria, a decolat de la Jerez, sudul Spaniei, la ora 12.56 GMT fără o destinaţie stabilită, potrivit site-ului FlightRadar24.

A făcut două întoarceri, la Paris şi Köln, înainte de a se îndrepta direct deasupra Mării Baltice, trecând pe lângă insula suedeză Gotland. La ora 17.37 GMT a apărut pe trackerul de zbor ca pierzând rapid viteză şi altitudine, conform Reuters.

"Am aflat că avionul s-a prăbuşit (în ocean) la nord-vest de oraşul Ventspils din Letonia", a declarat un purtător de cuvânt al serviciului de salvare suedez: "A dispărut de pe radare".

Un elicopter al forţelor aeriene lituaniene a fost trimis la locul prăbuşirii pentru operaţiuni de căutare şi salvare, la cererea Letoniei vecine, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene lituaniene.

Avioane de vânătoare ale NATO au decolat anterior pentru a urmări avionul, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al forţelor aeriene lituaniene.

Serviciul suedez de salvare a declarat că nicio persoană nu era vizibilă în cabina de pilotaj a avionului Cessna.

Avioanele de vânătoare aparţineau misiunii NATO Baltic Air Police de pe aerodromul Amari din Estonia, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene lituaniene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici