Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-un lac din Bistriţa-Năsăud

Un avion particular de mici dimensiuni s-a prăbuşit, miercuri după-amiază, în lacul Brăteni, din judeţul Bistriţa-Năsăud, cele două persoane aflate în aparatul de zbor scăpând cu viaţă, a declarat Vasile Trifan, purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, citat de corespondentul MEDIAFAX.

497 afișări
Imaginea articolului Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-un lac din Bistriţa-Năsăud

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-un lac din Bistriţa-Năsăud

Vasile Trifan a precizat că incidentul a fost semnalat prin Serviciul unic de urgenţă 112 şi că avionul particular de mici dimensiuni s-a prăbuşit la coada lacului Brăteni, cele două persoane aflate în aparat reuşind să se salveze.

La ora transmiterii acestei ştiri, la faţa locului se află o maşină a Ambulanţei, pentru a le acorda primul ajutor celor două persoane, în cazul în care acestea ar avea nevoie.

Avionul este unul de mici dimensiuni, de agrement, iar potrivit martorilor în el se aflau două persoane, un bărbat din Câmpia Turzii şi altul din comuna Luna, din judeţul Cluj.

Potrivit Simonei Gălăţean, care lucrează la o cabană de pe malul lacului Brăteni şi care a fost martor al incidentului, avionul s-a prăbuşit la circa zece metri de malul lacului şi a intrat cu botul în nămol.

Femeia spune că a vorbit cu cele două persoane aflate în avion, care i-au relatat că nu au păţit nimic, dar că motorul avionului s-a oprit în zbor.

De altfel, potrivit sursei citate, cei doi bărbaţi încearcă, la ora trasmiterii acestei ştiri, să agaţe avionul cu nişte corzi pentru a putea fi scos afară din lac.

"Sunt doi bărbaţi, am auzit din discuţii că au acte şi permis de zbor şi că au venit în zonă să se plimbe. Nu au păţit nimic, nu am chemat salvări, sunt aici doar echipaje de poliţişti de la comunele din apropiere, care stau de vorbă cu ei şi am înţeles că vor chema ajutoare să îi sprijine să scoată avionul din lac", a spus Simona Gălăţean.

Avionul va fi scos din nămol cu un tractor

Avionul va fi scos din nămol cu un tractor împrumutat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud de la localnici.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Constantin Florea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sânmihaiu de Câmpie au împrumutat un tractor de la localnici, cu care vor scoate avionul din lac în timp scurt, deoarece acesta se află aproape de mal.

"Avionul e ancorat cu un cablu şi va fi tras spre mal cu coada în faţă, gen sanie. Operaţiunea nu va dura mult. Nu ştiu dacă îl vor duce în seara asta de aici, probabil că nu. În acest moment nu sunt aici cei doi care se aflau în avion. Noi scoatem aparatul şi apoi plecăm. Nu mai avem ce face", a spus Florea.

Potrivit sursei citate, pilotul avionului, care este şi proprietarul lui, este Cristian Rotar (33 de ani) din satul Luna, iar copilotul are 27 de ani şi este din Câmpia Turzii.

Potrivit sursei citate, la faţa locului sunt patru reprezentanţi ai ISU Bistriţa-Năsăud, majoritatea celor care intervin fiind pompieri voluntari din comună.

"În mai puţin de o jumătate de oră va fi scos din lac", a declarat Florea.

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Cristian Florian, a declarat, miercuri seară, că avionul de mici dimensiuni cu două persoane la bord a survolat lacul de la Brăteni şi a aterizat forţat, din cauza unor defecţiuni tehnice, astfel că "doar s-a înfundat puţin în nămol".

"Cei doi au survolat lacul de la Brăteni, dar din cauza defecţiunilor tehnice au fost obligaţi să aterizeze forţat. Avionul era luat în leasing din Bucureşti, dar aparatul nu are nimic, doar s-a înfundat puţin în nămol", a declarat Cristian Florian.

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Ioan Bodescu, a declarat, la rândul său, că avionul care survola lacul a avut o defecţiune tehnică şi a aterizat cu botul în nămol.

Pe de altă parte, dr. Anabella Muszi, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, a declarat că cei doi bărbaţi aflaţi în avion au refuzat asistenţa medicală deoarece susţin că nu au păţit nimic.

"În afară de faptul că s-au udat puţin pe haine, nu au nimic. Noi ne întoarcem acasă", a declarat Muszi.

Potrivit martorilor, motorul avionului s-ar fi oprit în zbor, avionul ajungând direct cu botul în nămol, la circa zece metri de malul lacului.

La faţa locului au ajuns două echipaje de poliţie rurală care au stat de vorbă cu cei doi tineri care se aflau în avion, aceştia relatând oamenilor legii că sunt din judeţul Cluj, unul din Câmpia Turzii, iar altul din satul Luna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici