UPDATE  Un avion Tarom a fost lovit de fulger. Piloţii au decis să revină la aeroportul „Henri Coandă”

Piloţii unui avion TAROM ce zbura pe ruta Bucureşti - Chişinău au decis să revină pe aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din Bucureşti deoarece avionul ar fi fost lovit de fulger.

4926 afișări
Imaginea articolului Un avion Tarom a fost lovit de fulger. Piloţii au decis să revină la aeroportul „Henri Coandă”

Foto: Ilustratie fulger/ avion

 
UPDATE Pasagerii zborului RO209 au fost transportaţi cu un alt avion, un Boeing 737-700NG
 
Noaptea trecută, pasagerii zborului RO209 au fost transportaţi la Chişinău cu un alt avion, un Boeing 737-700NG. Avionul a decolat de pe aeroportul ”Henri Coandă” (Otopeni) din capitală în jurul orei 00:30. 
 
Ştirea iniţială
 
Zborul RO209 s-a întors după decolare pe aeroportul din Bucureşti, după ce ar fi fost lovit de un fulger.  Informaţia a fost publicată în premieră de Bordingpass.
 
Conform datelor de pe site-urile de urmărire a zborurilor, avionul, un Boeing 737-82R, a aterizat în siguranţă în Capitală la ora 23:25.
 
Avioanele sunt lovite des de fulgere în timpul zborului, însă nu au daune mari, deoarece structura lor este gândită să depăşească acest tip de incidente. Avioanele comerciale sunt construite cu măsuri de siguranţă specifice pentru a face faţă fulgerelor. De exemplu, multe avioane sunt echipate cu conductori de electricitate pe exteriorul lor, iar componentele critice ale aeronavei sunt ecranate împotriva interferenţelor electromagnetice. De asemenea, cabinele sunt construite pentru a fi sigure.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici