Un avion ultrauşor a ratat decolarea de la Aeroclubul "Traian Vuia" din Arad

Un avion ultrauşor a ratat decolarea, luni după-amiază, de la Aeroclubul "Traian Vuia" din Arad, aflat în perimetrul Aeroportului Internaţional arădean, iar pilotul a încercat să ajungă din nou la sol, aparatul de zbor lovindu-se violent de pistă şi fiind avariat, iar pilotul fiind rănit uşor.

99 afișări

Potrivit unor martori la incident, la bordul avionului era doar pilotul şi decola spre localitatea Şiria, aflată la 30 de kilometri de Arad, unde se află una dintre bazele aeroclubului.

Avionul a revenit la sol la scurt timp după decolare, iar la impactul cu solul au fost distruse elicea şi trenul de aterizare şi a fost avariat botul aeronavei.

Potrivit martorilor, pilotul a ieşit singur din cabină, având răni superficiale.

O comisie de anchetă din cadrul aeroclubului va efectua o anchetă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici