Un avocat din Baroul Bucureşti, reţinut pentru evaziune de un milion şi jumătate de euro

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti l-au reţinut pe Florin-Cătălin Ivan, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, pentru evaziune fiscală în valoare de un milion şi jumătate de euro, urmând ca instanţa să decidă dacă acesta va fi arestat preventiv.

991 afișări
Imaginea articolului Un avocat din Baroul Bucureşti, reţinut pentru evaziune de un milion şi jumătate de euro

Un avocat din Baroul Bucureşti, reţinut pentru evaziune de un milion şi jumătate de euro

"În perioada 2010 – 2011, în calitate de reprezentant a două societăţi comerciale cu sediul social în municipiul Bucureşti, inculpatul nu a înregistrat în contabilitatea acestora operaţiunile comerciale derulate şi nu a declarat în totalitate veniturile obţinute, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. Astfel, acesta a cauzat un prejudiciu în valoare de aprox. 1.500.000 de euro, reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit", au transmis procurorii printr-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, în cursul zilei de joi au fost făcute şase percheziţii "care au vizat imobilele deţinute de inculpatul Ivan Florin-Cătălin pe raza municipiului Bucureşti, a oraşului Voluntari (judeţul Ilfov) şi a judeţului Buzău, în vederea ridicării de documente financiar – contabile", dispunând sechestru pe conturile bancare ale avocatului şi pe cinci imobile deţinute de acesta.

Avocatul Florin-Cătălin Ivan va fi prezentat Curţii de Apel Bucureşti iar magistraţii vor decide daca dispun arestarea acestuia pentru 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici