Un baraj din Norvegia s-a rupt, iar o centrală electrică a fost scufundată

Mii de oameni au fost evacuaţi în Norvegia şi o centrală electrică a fost scufundată, după inundaţiile puternice din ultimele ore.

26192 afișări
Imaginea articolului Un baraj din Norvegia s-a rupt, iar o centrală electrică a fost scufundată

Un baraj din Norvegia s-a rupt, iar o centrală electrică a fost scufundată

„Trăim o criză de dimensiuni naţionale” – a declarat Aud Hove, şeful judeţului Innlandet, din sudul ţării, cel mai afectat de inundaţiile şi alunecările de teren care au făcut impracticabile peste 115 drumuri. „Nu am văzut niciodată niveluri atât de mari de inundaţii în mai multe râuri. Prognozele indică faptul că inundaţiile vor continua să crească în râurile majore”, a declarat oficialul Agenţiei pentru Energie şi Apă, Erik Holmqvist, pentru ziarul VG.

„Sunt multe persoane strămutate, multe persoane afectate şi pagube materiale uriaşe. Situaţia este foarte dificilă în mari părţi ale ţării”, a adăugat ministrul Justiţiei, Emilie Enger Mehl.

Hidrocentrala Braskereidfoss, situată pe malul râului Glomma, a fost inundată. Furnizorul norvegian de energie electrică Hafslund a declarat că, în urma unei defecţiuni a reţelei la centrală, generatoarele barajului au încetat să funcţioneze la primele ore ale zilei de miercuri.

Odată cu trecerea furtunii „Hans” din weekend, Norvegia şi Suedia se confruntă cu ploi abundente care au provocat inundaţii şi alunecări de teren.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici