Un bărbat a fost executat în SUA în ciuda apelurilor familiei victimei de a-l cruţa

Un deţinut din Alabama, condamnat pentru uciderea fostei sale iubite în urmă cu zeci de ani, a fost executat joi seară, în ciuda rugăminţilor familiei victimei de a-i cruţa viaţa.

2270 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a fost executat în SUA în ciuda apelurilor familiei victimei de a-l cruţa

Sursa foto: AP

Joe Nathan James Jr. a primit o injecţie letală la o închisoare din sudul statului Alabama, după ce Curtea Supremă a SUA a respins cererea de amânare a execuţiei, potrivit AP.

James a fost declarat vinovat şi condamnat la moarte în 1994 pentru uciderea prin împuşcare a lui Faith Hall, în vârstă de 26 de ani, în Birmingham. Fiicele lui Faith Hall au declarat că ar prefera ca James să stea în închisoare pe viaţă, dar guvernatorul statului Alabama, Kay Ivey, a declarat miercuri că intenţionează să lase execuţia să aibă loc.

Procurorii au declarat că James a fost pentru scurt timp împreună cu Faith Hall şi că a devenit obsedat după ce aceasta l-a respins, urmărind-o şi hărţuind-o timp de luni de zile înainte de a o ucide. Pe 15 august 1994, după ce Hall a ieşit la cumpărături cu un prieten, James a intrat cu forţa în apartamentul prietenului, a scos un pistol de la brâu şi a împuşcat-o pe Hall de trei ori, potrivit documentelor judiciare.

Un juriu din Jefferson County l-a condamnat pentru prima dată pe James pentru crimă capitală în 1996 şi a votat pentru pedeapsa cu moartea, pe care un judecător a impus-o. Condamnarea a fost anulată atunci când o curte de apel a decis că un judecător a admis în mod greşit unele rapoarte ale poliţiei ca probe. James a fost rejudecat şi condamnat din nou la moarte în 1999, când juraţii au respins afirmaţiile apărării potrivit cărora acesta se afla sub constrângere emoţională în momentul împuşcăturilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici