Un bărbat a fost reţinut după ce a cerut 400.000 de euro ca să intervină pe lângă magistraţi

  • Un bărbat a fost reţinut miercuri pentru 24 de ore de procurorii DNA.
  • El este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi pretins 400.000 de euro de la un inculpat acuzat de luare de mită ca să intervină pe lângă magistraţi pentru achitarea acestuia.
1324 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a fost reţinut după ce a cerut 400.000 de euro ca să intervină pe lângă magistraţi

Bărbat reţinut după ce a cerut 400.000 de euro ca să intervină pe lângă magistraţi

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a unui inculpat, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie – decembrie 2020, inculpatul ar fi pretins iniţial de la o persoană trimisă în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, martor în dosar, suma de 600.000 de euro, care, după mai multe „negocieri”, s-a diminuat la 400.000 de euro, plătibili în două tranşe.

Acesta ar fi primit marţi suma de 200.000 de euro, moment în care a fost prins în flagrant.

„În schimbul acestor bani, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor ce ar urma sa judece dosarul martorului în calea de atac a apelului şi-i va determina pe aceştia să pronunţe o soluţie de achitare faţă de acesta”, se arată în comunicat.

Inculpatul va fi prezentat miercuri Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici