Un bărbat băut a lovit cu maşina un băieţel şi a fugit de la locul accidentului

Un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a provocat, marţi seară, un grav accident de circulaţie pe o stradă din Baia Mare, lovind cu maşina un băieţel de 11 ani, şi a fugit de la locul faptei, lăsându-şi victima agonizând în stradă.

29 afișări
Imaginea articolului Un bărbat băut a lovit cu maşina un băieţel şi a fugit de la locul accidentului

Un bărbat băut a lovit cu maşina un băieţel şi a fugit de la locul accidentului

Bărbatul, despre care martorii susţin că ar fi pompier, angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, se afla la volanul maşinii personale, fiind în afara programului. Martorii au declarat că el a lovit cu maşina, în plin, un copil aflat într-un grup de elevi care se întorceau de la slujba de pomenire oficiată în memoria unei colege de clasă. Băieţelul a fost aruncat pe capota unui autoturism aflat pe marginea străzii, iar de acolo într-un gard de beton.

Tragedia s-a petrecut chiar sub ochii colegilor de clasă ai victimei, care au sunat la 112 după Ambulanţă, precum şi a câtorva martori, care au spus că şoferul autoturismului care a provocat accidentul a încetinit după câţiva metri, dând impresia că vrea să se oprească, dar că apoi acesta a demarat cu viteză.

Ana Creţ, una dintre persoanele care a asistat la tragedie, a declarat că "băieţelul era plin de sânge şi avea capul zdrobit", iar în momentul în care l-a văzut acesta era inconştient. Ea a mai spus că un cuplu a reuşit să reţină numerele de înmatriculare ale maşinii care a provocat accidentul.

"Era un Ford Focus cu numere de leasing. Am înţeles că proprietarul a fost dat în urmărire", a spus Ana Creţ, care a adăugat că nu ştie dacă copiii erau însoţiţi de învăţătoare.

Dr. Rodica Jorza, medic în cadrul Unităţii Primire Urgenţă Baia Mare, a declarat ca micuţul "a sosit în comă de grava IV, cu fractură deschisă, iar starea lui s-a agravat la scurt timp dupa aducerea în secţie". Ea a declarat că acesta a intrat in stop cardio-respirator, dar că a fost resuscitat. Victima a intrat însă în comă de gradul V şi a fost conectat la aparate.

Medicii au declarat însă că şansele de supravieţuire ale copilului sunt minime.

Poliţiştii au reuşit să îl identifice pe autorul accidentului după aproximativ o oră.

Inspectorul Grigore Tomoioagă. din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Maramureş, a declarat că şoferul "a părăsit locul accidentului fără încuviinţare şi a fost prins având o alcoolemie de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat".

Autorul accidentului a refuzat să facă orice declaraţii. "Nu fac nicio declaraţie şi cu asta am terminat", a spus acesta.

La ora transmiterii acestei ştiri, bărbatul se afla la sediul Poliţiei Municipale Baia Mare pentru a da declaraţii în legătură cu acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici