CANICULA UCIDE: Şase oameni au murit din cauza căldurii/ La Galaţi un cioban a fost găsit mort pe câmp, iar la Vaslui un bărbat care lucra în curtea unui vecin a murit

Un cioban în vârstă de 50 de ani a murit din cauza caniculei, el fiind găsit pe un câmp din comuna gălăţeană Cavadineşti. Un alt bărbat, de 48 de ani, din Vaslui, care lucra în curtea unui vecin, a murit din cauza căldurii. Numărul deceselor înregistrate în România, de la apariţia valului de caniculă, a ajuns la şase.

1301 afișări
Imaginea articolului CANICULA UCIDE: Şase oameni au murit din cauza căldurii/ La Galaţi un cioban a fost găsit mort pe câmp, iar la Vaslui un bărbat care lucra în curtea unui vecin a murit

Un bărbat care îngrijea animale a fost găsit mort din cauza caniculei, pe un câmp din Galaţi/ În Vaslui, un bărbat care lucra în curtea unui vecin a murit din cauza căldurii

Sâmbătă, un tânăr în vârstă de 28 de ani, fără adăpost, a murit, la Iaşi, din cauza caniculei. Şi bărbatul de 67 de ani care se afla în comă la Spitalul ”Sfântul Spiridon” după ce a muncit pe câmp, sub soare, a decedat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vineri, un bărbat din Iaşi a murit din cauza expunerii la căldură, el fiind găsit pe câmp când deja prezenta convulsii, cu o temperatură de 42 de grade.

Joi, la Galaţi, un bărbat de 60 de ani a murit din cauza caniculei, omul căzând pe stradă în faţa blocului în care locuia. Cadrele medicale SMURD i-au acordat primul ajutor, dar nu l-au putut resuscita.

Un bărbat care îngrijea animale a fost găsit mort din cauza caniculei, pe un câmp din Galaţi

Purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Andreea Rogojină, a declarat că bărbatul în vârstă aproximativ de 50 de ani a fost găsit mort sâmbătă seara, după ce a fost căutat toată după-amiaza deoarece dispăruse de lângă animalele de care avea grijă.

Trupul acestuia a fost preluat de Medicina Legală pentru efectuarea autopsiei. El nu prezenta urme de violenţă, dar s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

La ora la care bărbatul era căutat, în zonă se înregistrau în jur de 40 de grade Celsius.

Medicii care au ajuns la faţa locului nu au putut decât să constate decesul.

”S-a întâmplat la Cavadineşti, un bărbat de 50 de ani care avea grijă de animale a murit. L-am găsit în jurul orei 19.00, l-am găsit mort pe câmp. Nu era bătut, nu avea urme de violenţă, a fost anunţată Poliţia, probabil s-a întâmplat din cauza căldurii, nu avea probleme medicale cunoscute”, a spus directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi.

Din cauza valului de căldură, de sâmbătă până duminică şase persoane au fost preluate de Salvare, la Galaţi, după ce au leşinat.

Decesul din comuna Cavadineşti este cel de-al doilea înregistrat în judeţul Galaţi de la apariţia valului de caniculă.

Joi, un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit în oraşul Galaţi, din cauza unui stop cardiorespirator. Acesta a murit la prânz, chiar în faţa blocului în care locuia.

Un bărbat în vârstă de 48 de ani din comuna Laza, judeţul Vaslui, care lucra în curtea unui vecin, a murit din cauza căldurii. Echipajul SAJ Vaslui l-a găsit cu o temperatură corporală de 42,5 grade, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Croitoru Lelia, reprezentant al Spitalului Judeţean Vaslui, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că bărbatul în vârstă de 48 de ani din comuna Laza a fost găsit, sâmbătă după-amiază, de către un echipaj al SAJ Vaslui, cu 42,5 grade temperatura corporală, în stop cardiorespriator.

”A fost resuscitat, dar când a ajuns la spital a intrat din nou în stop cardiorespriator, nu a mai putut fi salvat. Lucra la cineva în curte, deşi s-au dat foarte multe atenţionări de caniculă”, a spus Croitoru Lelia.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici