Valul de căldură continuă să se intensifice | Peste 500 de persoane au apelat Ambulanţa în Bucureşti, iar doi oameni au leşinat pe stradă, la Brăila/ O persoană fără adăpost, în vârstă de 28 de ani, a murit din cauza caniculei

Peste 500 de persoane au solicitat ajutor de la Ambulanţă, în cursul zilei de sâmbătă, aproape 300 dintre acestea fiind urgenţe, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), Alis Grasu.

2926 afișări
Imaginea articolului Valul de căldură continuă să se intensifice | Peste 500 de persoane au apelat Ambulanţa în Bucureşti, iar doi oameni au leşinat pe stradă, la Brăila/ O persoană fără adăpost, în vârstă de 28 de ani, a murit din cauza caniculei

„De la ora 8:00 la 15:00 s-au înregistrat 532 de cazuri. Dintre acestea, 297 au fost urgenţe. 80 de cazuri au fost în loc public. În acest interval s-au înregistrat 12 lipotimii şi şase sincope”, a declarat Alis Grasu.

Valul de căldură care a debutat încă de luni continuă să se intensifice, astfel că meteorologii au emis, pentru zilele de vineri şi sâmbătă, Cod Roşu de caniculă pentru 12 judeţe din Vestul ţării şi Cod Portocaliu pentru celelalte regiuni.

Meteorologii au prelungit avertizările de Cod Roşu, Portocaliu şi Galben până duminică.

Două persoane din judeţul Brăila au leşinat, sâmbătă, pe stradă şi au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Judeţul se află sub cod portocaliu de caniculă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că în judeţ au fost amplasate 111 puncte de distribuire a apei, unele dotate cu ventilatoare, iar în altele se poate acorda asistenţă medicală de urgenţă.

Potrivit acestuia, două persoane au leşinat, sâmbătă, pe stradă, din cauza caniculei şi au fost transportate la UPU Brăila.

În primul caz este vorba despre un bărbat din municipiul Brăila, care a leşinat la ieşirea dintr-un supermarket, iar în celălalt despre un alt bărbat din oraşul Însurăţei, căruia i s-a făcut rău pe stradă.

”Nu sunt în stare gravă. La nivelul judeţului Brăila sunt 111 puncte de distribuire a apei potabile, în oraşe şi comune în cadrul primăriilor sau căminelor culturale. Unele locuri sunt dotate cu ventilator, iar altele dispun de asistenţă medicală”, a spus Stoian.

Judeţul Brăila se află, sâmbătă, sub cod portocaliu de caniculă.

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, fără adăpost, a murit, sâmbătă, la Iaşi, din cauza caniculei. Şi bărbatul de 67 de ani care se afla în comă la Spitalul ”Sfântul Spiridon” după ce a muncit pe câmp, sub soare, a decedat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi, a declarat că sâmbătă a fost înregistrat un deces în zona gării.

”E vorba de un bărbat de 28 de ani, un caz social, care a murit în urma unui stop cardiorespirator, din cauza hipertemiei. Avea o temperatură corporală la nivel periferic de 40 de grade Celsius, după ce iniţiasem răcirea cu 4 grade", a spus Diana Cimpoeşu.

Tot sâmbătă, s-a declarat decesul şi în cazul bărbatului de 67 de ani găsit fără suflare după ce a muncit la câmp.

În ultimele 48 de ore, trei persoane şi-au pierdut viaţa din cauza hipertermiei la Iaşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici