Un bărbat, în comă, după ce a băut bere dintr-o cutie cumpărată de la un chioşc

Un bucureştean aflat în vizită la rude în Bârlad a ajuns la spital în comă, după ce a băut o cantitate mică de bere dintr-o cutie pe care a cumpărat-o de la un chioşc din Bârlad, Poliţia declanşând o anchetă pentru a stabili substanţa aflată în bere şi cu care s-a intoxicat bărbatul.

64 afișări
Imaginea articolului Un bărbat, în comă, după ce a băut bere dintr-o cutie cumpărată de la un chioşc

Un bărbat, în comă, după ce a băut bere dintr-o cutie cumpărată de la un chioşc

Potrivit medicilor Spitalului de Urgenţă Bârlad, bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a fost diagnosticat, la internare, cu intoxicaţie involuntară cu substanţă necunoscută, cu criză de pierdere a cunoştinţei.

"Nu putem spune care este substanţa cu care s-a intoxicat pacientul. Există suspiciune cu privire la o substanţă organo-fosforată folosită la erbicidarea cerealelor, care ar fi putut exista în berea pe care a consumat-o. Din spusele soţiei, bărbatul a intrat în criză de pierdere a cunoştinţei la zece minute după ce a consumat berea", a declarat, miercuri, Gabriela Daniş, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad.

Medicii spitalului bârlădean susţin că au reuşit stabilizarea bărbatului după ore întregi de terapie intensivă, astfel încât pacientul şi-a recăpătat cunoştinţa şi poate respira fără ajutorul aparatelor.

Poliţia din Bârlad a început o anchetă în acest caz, prelevând probe din berea rămasă în cutie, pentru a fi trimise la un laborator de specialitate în vederea stabilirii substanţei cu care s-a intoxicat bărbatul.

"Din primele cercetări, s-a stabilit că berea a fost cumpărată de la un chioşc din municipiul Bârlad, bărbatul desfăcând-o acolo şi consumând o anumită cantitate din ea în timp ce se ducea spre un bar, unde intenţiona să servească o cafea. Între timp, i s-a făcut rău, fără a mai consuma alte lichide, fiind transportat în stare gravă la spitalul din localitate", a precizat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui.

Potrivit surselor citate, berea avea o culoare roşiatică, astfel că se presupune că era amestecată cu altă substanţă.

Mii de cutii de bere din lotul din care a consumat bărbatul, retrase de la vânzare

Peste 4.000 de cutii cu bere din lotul din care a consumat bărbatul au fost oprite de la comercializare de către Inspecţia Sanitară de Stat (ISS) Vaslui.

În urma anchetei declanşate la magazinul din Bârlad de unde a fost cumpărată cutia de bere, ISS Vaslui a identificat distribuitorul respectivei mărci de bere şi a dispus blocarea întregului lot până la finalizarea anchetei autorităţilor sanitare şi a Poliţiei.

"Până nu determinăm substanţa toxică ce se afla în bere şi cum a ajuns aceasta în cutie, distribuitorul nu mai poate comercializa nici una din cele peste 4.000 de doze aflate în lotul suspect. Am prelevat probe atât din doza din care a consumat bărbatul, cât şi din mai multe cutii din lotul blocat spre distribuţie, pe care le-am trimis spre analiză la laboratorul de toxicologie al Institutului de Medicină Legală Iaşi", a declarat, miercuri, medicul Adrian Chiroşcă, inspectorul şef al ISS Vaslui.

Ca şi medicii Spitalului de Urgenţă Bârlad, reprezentanţii ISS presupun că substanţa toxică aflată în amestec cu berea din cutie este un erbicid folosit la stropirea cerealelor.  

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici