Un bebeluş de 11 luni din Botoşani a murit din cauza rujeolei. 57 de decese înregistrate în total

Un bebeluş de 11 luni din judeţul Botoşani a murit din cauza rujeolei, acesta fiind cel de-al 57-lea deces înregistrat în România de la debutul epidemiei, anunţă Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP).

151 afișări
Imaginea articolului Un bebeluş de 11 luni din Botoşani a murit din cauza rujeolei. 57 de decese înregistrate în total

Un bebeluş de 11 luni din Botoşani a murit din cauza rujeolei. 57 de decese înregistrate în total

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 14.142, din care 57 de decese.

Cel de-al 56-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa la un copil în vârstă de 9 luni, nevaccinat antirujeolic, din judeţul Tulcea.

Cel de-al 57-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil în vârstă de 11 luni, nevaccinat antirujeolic, din judeţul Botoşani.

În ultima săptămână, au fost raportate încă 271 de cazuri nou confirmate în 20 de judeţe şi în Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici