Un bolnav a murit după ce a fost pasat de la un spital la altul

Un bolnav de 62 de ani care a fost plimbat aproape patru ore între secţiile a două spitale din Slatina a murit, joi, fără ca vreun medic să îi acorde tratamentul necesar.

64 afișări
Imaginea articolului Un bolnav a murit după ce a fost pasat de la un spital la altul

Un bolnav a murit după ce a fost pasat de la un spital la altul (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Radu Nucă, manager al Serviciului de ambulanţă Olt, la ora 12.15, s-a primit prin Serviciul de urgenţă 112 un apel din partea familiei bolnavului Mihai Constantinescu, în vârstă de 62 de ani, din Drăgăneşti - Olt.

"La faţa locului, s-a deplasat o ambulanţă a serviciului nostru, iar medicul de pe ambulanţă a constatat că acesta are dureri abdominale, stări de rău, dar este conştient. Familia acestuia a precizat că bărbatul nu a mâncat de trei zile, fiind deshidratat. Întrucât localitatea Drgăneşti-Olt nu are spital, bolnavul a fost transportat la Centrul de sănătate din oraş, iar acolo, nefiind medic în acel moment, au decis să-l trimită la Slatina cu ambulanţa", a spus Nucă.

Potrivit sursei citate, la ora 13.30, bolnavul a ajuns la Unitatea de primire urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Olt, unde a fost diagnosticat cu "subnutriţie grad 2-3" şi s-a decis trimiterea pacientului la Secţia de boli interne a unităţii medicale.

"Aici, medicul a constatat că pacientul nu are asigurare şi l-a retrimis la unitatea de primiri urgenţe, unde timp de o oră şi jumătate s-a aşteptat confirmarea prin fax a faptului că bolnavul are asigurare. Confirmarea a venit, iar ulterior bolnavul a fost trimis din nou la «Boli Interne», unde medicii au stabilit diagnosticul de «denutriţie» şi i-au prescris un tratament pe care bolnavul trebuia să-l urmeze la Spitalul de boli cronice. Ambulanţa s-a deplasat cu bolnavul la acest spital, unde nu a găsit niciun medic, iar în acel moment echipajul de pe ambulanţă a decis să se întoarcă cu pacientul la UPU a Spitalului Judeţean. La ora 16.45, când echipajul Ambulanţei a părăsit UPU, pacientul era în viaţă", a explicat managerul Radu Nucă.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a cerut ca sâmbătă dimineaţă să primească rapoartele Direcţiei de Sănătate Publică şi ale managerului Spitalului din Slatina, precum şi cel al şefului Unităţii de Primiri Urgenţe privind cazul bărbatului.

Ion Bazac, a cerut ca toate rezultatele anchetei privind cazul bărbatului care a murit în Spitalul Judeţean din Slatina să fie trimise la Parchet, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, subsecretarul de stat din MS Raed Arafat.

În plus, medicul Raed Arafat a mai spus că toate Unităţile de Primiri Urgenţe din spitale au obligaţia să trateze cu multă responsabilitate orice caz social, pentru că în "spatele fiecăruia ar putea fi cazuri medicale grave".

"Atenţionăm toate Unităţile de Primiri Urgenţe să trateze cu atenţie şi responsabilitate orice caz social care ajunge în UPU. Bărbatul putea fi investigat ca urgenţă medicală, mai ales că era în stare gravă'', a mai spus medicul Raed Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici