Un britanic, acuzat de conspiraţie pentru încălcarea sancţiunilor impuse unui oligarh rus

Un om de afaceri britanic este acuzat de conspiraţie pentru încălcarea sancţiunilor impuse unui oligarh rus, potrivit Reuters.

243 afișări
Imaginea articolului Un britanic, acuzat de conspiraţie pentru încălcarea sancţiunilor impuse unui oligarh rus

Omul de afaceri britanic Graham Bonham-Carter a fost reţinut sub acuzaţia de conspiraţie în vederea încălcării sancţiunilor impuse oligarhului rus Oleg Deripaska, au anunţat marţi procurorii.

El este acuzat de americani şi a fost reţinut în Marea Britanie, dar procurorii federali din Manhattan vor solicita extrădarea sa. De asemenea, a fost acuzat de fraudă electronică şi pentru eforturile de expatriere a unor opere de artă.

„Bonham-Carter a ascuns originea finanţării pentru întreţinerea şi gestionarea averilor somptuoase ale lui Deripaska în SUA, încălcând astfel sancţiunile internaţionale", a anunţat Damian Williams, procurorul federal de top din Manhattan, într-un comunicat.

Acuzaţiile vin în contextul în care Departamentul de Justiţie al SUA încearcă să exercite presiuni asupra oligarhilor ruşi prin sancţiuni, confiscări de bunuri şi anchete penale pentru a nu-l mai susţine pe preşedintele rus Vladimir Putin după invazia ţării în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici