Un bucureştean, considerat cel mai important traficant de canabis, a fost arestat

Un bucureştean, considerat cel mai important traficant de canabis, a fost arestat, fiind acuzat că a produs şi comercializat pe piaţa neagră din România peste 150 de kiloggrame de canabis şi derivaţi, obţinând un profit de aproximativ 150.000 de euro, a anunţat, joi, Poliţia Română.

572 afișări
Imaginea articolului Un bucureştean, considerat cel mai important traficant de canabis, a fost arestat

Un bucureştean, considerat cel mai important traficant de canabis, a fost arestat

Poliţiştii antidrog şi procurorii au desfăşurat timp două luni activităţi de investigaţii pentru "probarea activităţii bucureşteanului D.A , de 33 de ani, cunoscut cu antecedente penale pentru trafic de droguri şi membru în comitetul de coordonare al MISA", care avea ca preocupare cultivarea şi distribuirea de cannabis şi derivaţi".

Anchetatorii au descoperit la percheziţiile făcute, la sfârşitul lunii trecute, în cele două locuinţe ale bărbatului, din Bucureşti şi Ilfov, o cultură de cannabis şi un laborator de prelucrare, precum şi aproximativ 19 kilograme de cannabis, masă vegetală verde, care era cultivat în curtea casei din Ilfov, pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi. Plantele aveau un grad ridicat de maturizare şi dezvoltare, având peste doi metri, iar cultura era îngrădită cu gard înalt din scândură. De asemenea, cultura era foarte îngrijită, fiind irigată permanent, iar pentru a evita pierderile, fiecare ramură ruptă era protejată prin bandajare.

La percheziţii, au mai fost descoperite trei kilograme de cannabis, masă vegetală uscată şi parţial prelucrată, şi inflorescenţe. O parte din această cantitate era pregătită pentru vânzare, fiind pusă în pungi de plastic numerotate, cu indicarea gramajului şi a preţului de vânzare.

Totodată, au fost găsite 37de grame de seminţe de cannabis produse în Germania, hormoni de stimulare a creşterii plantelor proveniţi din Germania şi Anglia, teste de determinare a concentraţiei de THC, vase de sticlă folosite în laboratoarele chimice, plicuri din plastic autosigilante pentru dozare, lămpi speciale cu ultraviolete pentru stimularea creşterii plantelor de canabis, un cântar electronic de precizie, pipe din sticlă, foiţe pentru ţigări, ţigări cu tutunul extras, materiale documentare pentru creşterea şi prelucrarea cannabisului şi pentru amenajarea laboratoarelor de prelucrare (instalaţii), precum şi colete în care a fost livrată, din afara ţării, o parte din materialele respective.

Investigaţiile au relevat faptul că suspectul distribuia către dealeri cantităţi mari de cannabis şi derivaţi ai acestuia, care mai apoi erau vândute consumatorilor. De asemenea, în ultimii doi ani, traficantul a produs şi comercializat pe piaţa din România peste 150 de kilograme de cannabis şi derivaţi, obţinând un profit de aproximativ 150.000 de euro.

Conform anchetatorilor, bucureşteanul vindea un kilogram de cannabis cu 1.200 de euro şi un kilogram de haşiş cu 2.000 de euro.

Potrivit Poliţiei Române, bucureşteanul a mai fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de droguri, fiind depistat în cursul anului 2002, în timp ce deţinea la domiciuliu peste un kilogram de ciuperci halucinogene aduse din Mexic şi peste un kilogram de haşiş.

Bărbatul a fost reţinut şi prezentat magistraţilor Tribunalului Bucureşti, care au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 29 zile, pentru cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, vânzare şi distribuire de droguri de risc, fără drept şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici