Video Un cal bătut de stăpânul său a fost dus într-un adăpost. Proprietarul a încercat să ascundă animalul VIDEO

  • Un cal care era bătut de stăpânul său a fost salvat şi transportat într-un adăpost.
  • Incidentul s-a produs într-o localitate din judeţul Galaţi, iar poliţiştii au început o anchetă după ce au văzut imagini cu bărbatul care lovea cu un băţ animalul căzut la pământ.
274 afișări

După ce au văzut pe un site de socializare imagini cu un bărbat care loveşte un cal căzut la pământ, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor".

Din verificări a rezultat că bărbatul care loveşte animalul este chiar proprietarul acestuia. Este vorba despre un bărbat, de 55 de ani, din satul Fântânele, comuna Scânteieşti.

Poliţiştii susţin că, la audieri, bărbatul a încercat să inducă în eroare anchetatorii declarându-le că animalul nu se mai află în posesia sa, întrucât l-a vândut unei persoane din altă localitate. Poliţiştii au constatat însă, că bărbatul ascunsese calul într-un grajd din curtea locuinţei şi că animalul fusese maltratat.

Ca urmare, a fost emis un ordin de plasare a animalului în adapost, pe o perioadă de 45 de zile, cabalina fiind transportată la Grădina Zoologică Galaţi, unde va beneficia de adăpost, hrană şi tratament medical.

Conform legislaţiei în vigoare, într-un interval de 30 de zile de la finalizarea acestei perioade, deţinătorul poate solicita restituirea animalului, având însă obligaţia să achite cheltuielile făcute cu întreţinerea şi tratamentul medical al acestuia.
În caz contrar, animalul se consideră abandonat şi rămâne în adăpost.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici