VIDEO  Un candidat la Senatul SUA fumează marijuana în reclama sa electorală

Un candidat la Senatul SUA din Louisiana a difuzat marţi o reclamă în care fumează marijuana, în încercarea de a declanşa ceea ce el numeşte „un nou dialog” asupra drogurilor.

413 afișări
Imaginea articolului Un candidat la Senatul SUA fumează marijuana în reclama sa electorală

Un candidat la Senatul SUA fumează marijuana în reclama sa electorală

Gary Chambers Jr., un activist democrat, stă pe un scaun fumând marijuana în reclamă. În timpul reclamei, el citează statistici privind arestarea americanilor de culoare pentru posesia de marijuana.

„Sper că această reclamă funcţionează nu numai pentru a destigmatiza consumul de marijuana, ci şi pentru a deschide un nou dialog care să creeze o cale de legalizare a acestui drog benefic şi de a-i ierta pe cei arestaţi pentru o ideologie învechită”, a scris acesta pe Twitter.

Chambers încearcă să-l detroneze pe senatorul republican John Kennedy. Dacă niciun candidat nu obţine majoritatea voturilor, în decembrie va avea loc un scrutin pentru ocuparea locului.

Într-o declaraţie pentru CNN, marţi, Chambers a spus că „a trecut multă vreme de când politicienii au încetat să se prefacă a fi mai buni sau diferiţi de oamenii pe care îi reprezintă”, adăugând că este timpul să revizuim modul în care sistemul de justiţie penală tratează posesia de marijuana.

Sancţiuni reduse pentru cantităţi mici de marijuana

Anunţul a fost filmat în weekend în New Orleans. În iunie 2021, guvernatorul Louisianei, John Bel Edwards, un democrat, a semnat un proiect de lege care reduce sancţiunile pentru deţinerea de cantităţi mici de marijuana.

O nouă lege privind extinderea marijuanei medicinale a intrat în vigoare la începutul acestei luni, o mişcare care a fost adoptată de legislatura statului în 2021.

Potrivit unui raport publicat de Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile în 2020, afro-americanii au şanse de aproape patru ori mai mari decât albii să fie arestaţi pentru posesie de marijuana.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici