Un clujean este cercetat de poliţişti după ce şi-a ucis câinele

Un bărbat din localitatea clujeană Izvorul Crişului este cercetat de poliţişti după ce şi-a ucis câinele, lovindu-l cu o bâtă şi tăindu-i gâtul.

16 afișări
Imaginea articolului Un clujean este cercetat de poliţişti după ce şi-a ucis câinele

Un clujean este cercetat de poliţişti după ce şi-a ucis câinele (Imagine: Mediafax Foto)

Conform unui comunicat transmis, marţi, de biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj, poliţiştii Postului Izvorul Crişului îl cercetează pe Gheorghe Marton, de 53 de ani, din localitate, despre care existau date că şi-a omorât câinele.

În urma verificărilor şi a audierii martorilor de către poliţişti s-a stabilit că în 7 martie bărbatul, care era beat, şi-a lovit câinele cu un băţ, după care l-a tăiat la gât. Poliţiştii au întocmit pe numele lui Gheorghe Marton dosar penal pentru omorârea cu intenţie a animalelor, precizează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Raluca Seucan, a declarat că potrivit Legii 9/2008 tratamentele rele aplicate animalelor constituie infracţiuni, iar instanţele de judecată pot interzice celor care comit astfel de infracţiuni să mai deţină animale.

"În urma noilor reglementări legale, tratamentul rău aplicat animalelor poate să fie infracţiune. Dacă vechea lege sancţiona doar prin contravenţie, acum persoanele care au un comportament inadecvat faţă de animale riscă dosare penale. O nouă reglementare a legii spune că, în cazul persoanelor care au comis astfel de infracţiuni, instanţa poate să le interzică deţinerea de animale pe o perioadă de cinci ani", a explicat Seucan.

Potrivit sursei citate, acesta este primul caz în care un clujean este cercetat penal pentru uciderea unui animal.

În acest caz poliţiştii au sesizat Autoritatea pentru protecţia animalelor Cluj, iar cadavrul câinelui a fost transportat la Facultatea de Medicină Veterinară pentru necropsie.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă penală între 1.000 şi 10.000 de de lei sau închisoare de la şase luni la trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici