Un consilier al noului şef al Loteriei Române, urmărit penal

Alin Iconar, consilier al noului şef al Loteriei Române, Gheorghe Benea, este urmărit penal de poliţiştii clujeni pentru abuz în serviciu, pe baza unei plângeri depuse anul trecut, când Iconar era director al filialei Cluj a Loteriei.

94 afișări
Imaginea articolului Un consilier al noului şef al Loteriei Române, urmărit penal

Un consilier al noului şef al Loteriei Române, urmărit penal

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, Raluca Seucan, a declarat, joi, că poliţiştii clujeni au început urmărirea penală împotriva lui Alin Iconar în ianuarie 2009.

"Ofiţerii de la cercetări penale de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ Cluj au început urmărirea penală împotriva lui Alin Iconar în baza unei plângeri depusă în 2008, pentru abuz în serviciu", a declarat Seucan, care nu a putut oferi detalii despre acest caz.

Conform sursei citate, împotriva lui Iconar au mai existat plângeri penale, privind activitatea sa ca director executiv al filialei Cluj a Loteriei Române.

"În 2007 au fost depuse două plângeri penale privind nereguli în gestionarea de către acesta a patrimoniului Loteriei Cluj. Procurorul care instrumentează cazul a solicitat Curţii de Conturi un control, lucru care nu s-a întâmplat încă", a precizat Seucan.

Gheorghe Benea, desemnat de PDL, a fost numit la conducerea companiei Loteria Română în 16 februarie. Tot atunci, Liliana Mincă a fost revocată din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Loteriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici