Un copil a murit şi alţi nouă sunt internaţi cu infecţie digestivă gravă la Spitalul Marie Curie

Un copil de aproape un an a murit şi alţi nouă, cei mai mulţi din judeţul Argeş, sunt internaţi la Spitalul Marie Curie din Capitală, după ce au contactat o infecţie digestivă gravă.

1975 afișări
Imaginea articolului Un copil a murit şi alţi nouă sunt internaţi cu infecţie digestivă gravă la Spitalul Marie Curie

Un copil a murit şi alţi nouă sunt internaţi cu infecţie digestivă gravă la Spitalul Marie Curie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / Shutterstock)

Managerul Spitalului Marie Curie, Dan Buzatu, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX că cei 9 copii internaţi, cu vârste între şapte luni şi doi ani, suferă de sindrom hemofilic uremic, ceea ce înseamnă că afecţiunea duce la blocarea rinichilor, motiv pentru care copiii au fost supuşi dializei.

Unul dintre copii, de 11 luni, a murit pe 4 februarie în urma complicaţiilor. El a fost adus de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti în 3 februarie cu o stare generală gravă.

Medicii au stabilit că bebeluşii au contactat bacteria Escherichia Coli după ce au mâncat fructe şi legume nespălate sau au primit lapte insuficient preparat. Cele mai multe cazuri sunt din Argeş.

Începând cu 3 februarie, de la Spitalul Judeţean din Piteşti au ajuns nu mai puţin de patru cazuri. Reprezentanţii spitalului au declarat pentru MEDIAFAX că nu este vorba despre un focar şi că la nivelul instituţiei a început, conform protocolului, o anchetă epidemiologică.

La Spitalul Marie Curie au mai ajuns alte cazuri din Craiova şi Câmpulung Muscel (Argeş). Copiii prezintă aceleaşi simptome ca bolnavii din Argeş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici