Un copil căzut într-un lac îngheţat şi-a revenit după ce inima i s-a oprit peste zece minute

Un băiat de trei ani a căzut într-o baltă îngheţată, iar inima i s-a oprit pentru mai mult de zece minute, după care copilul şi-a revenit în mod miraculos, potrivit medicilor care l-au îngrijit.

4 afișări
Imaginea articolului Un copil căzut într-un lac îngheţat şi-a revenit după ce inima i s-a oprit peste zece minute

Un copil căzut într-un lac îngheţat şi-a revenit după ce inima i s-a oprit peste zece minute

Băiatul a căzut, pe 2 ianuarie, într-un lac îngheţat din centrul Japoniei, unde familia sa îşi petrecea Revelionul. Tatăl său l-a scos de pe fundul bălţii, de la o adâncime de 1,6 de metri.

"Inima sa şi plămânii nu mai funcţionau când tatăl l-a scos din apă", iar temperatura corpului scăzuse la 28 de grade Celsius, a explicat un reprezentant al Spitalului de copii din Shizuoka.

Inima băiatului s-a oprit pentru zece minute şi 30 de secunde, dar medicii au reuşit să o facă să îşi reia funcţiile în timp ce copilul era transportat de urgenţă la spital.

Creierul său putea să sufere daune ireparabile în acest interval. Un om are cele mai mari şanse să sufere leziuni la creier dacă inima i se opreşte trei minute, au precizat reprezentanţii spitalului. Însă scăderea de temperatură a corpului i-ar fi putut salva creierul. Medicii l-au ţinut pe copil în stare de hipotermie, păstrându-i corpul la o temperatură de 33-34 de grade Celsius pentru a evita complicaţiile şi lezarea celulelor în timpul vindecării.

Copilul, care a stat în comă o perioadă, a deschis ochii la cinci zile după accident şi şi-a recunoscut după o zi părinţii.

"Nici în visele mele cele mai nebune nu aş fi crezut că el ar fi putut să îşi revină. Sunt foarte fericit să îl văd zâmbind din nou", a spus tatăl copilului. Băieţelul a ieşit din spital sănătos, fără sechele, arătând semnul victoriei mulţimii care îl aştepta la ieşire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici