Un copil s-a înecat în lacul de deversare al unei balastiere

Un băieţel de cinci ani de etnie rromă, din localitatea dâmboviţeană Româneşti, a murit înecat, miercuri seară, în lacul de deversare al unei balastiere, iar rudele lui şi alţi aproape 200 de rromi au venit în zonă şi au vrut să-i ia la bătaie pe reprezentanţii firmei căreia îi aparţine balastiera.

184 afișări

Potrivit subinspectorului Ioana Preda, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, miercuri, în jurul orei 18.30, băieţelul de cinci ani se juca nesupravegheat, împreună cu alţi câţva copii din comunitatea rromă din Româneşti, pe marginea lacului de deversare de la balastiera din zonă. La un moment dat, copilul a intrat în apă, vrând să se răcorească. Copiii împreună cu care era băieţelul spun că au crezut că apa este mică. Băieţelul nu a mai ieşit la suprafaţă, lacul de deversare având în jur de 20 de metri adâncime. A fost scos mort de mai mulţi localnici alertaţi de strigătele copiilor.

Imediat, peste 200 de rromi s-au strâns la balastiera respectivă, cerând socoteală proprietarului balstierei pentru lucrările care se fac în zonă. Oamenii au reclamat că pe lângă faptul că în lacul respectiv se îneacă periodic copii, proprietarul balastierei ar trebui să fie tras la răspundere pentru că le distrugele casele cu autobasculantele pline cu nisip şi pietriş.

Spiritele s-au încins, iar proprietarul balastierei a tras câteva focuri de armă, pentru a se salva din faţa rromilor veniţi să-l ia la bătaie. De asemenea, muncitorii care lucrau în acel moment la balastieră au fugit de frică să nu fie linşaţi de rromii înfuriaţi de pierderea vieţii copilului.

Rromii au aruncat cu pietre în utilajele balastierei, spărgând geamuri şi provocând mai multe pagube.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici