Un cuplu format dintr-un român şi un american solicită CCR recunoaşterea căsătoriei, oficiată în Belgia

Un cuplu format dintr-un român şi un american a solicitat Curţii Constituţionale recunoaşterea căsătoriei în România, oficiată în Belgia.

556 afișări
Imaginea articolului Un cuplu format dintr-un român şi un american solicită CCR recunoaşterea căsătoriei, oficiată în Belgia

Un cuplu format dintr-un român şi un american solicită CCR recunoaşterea căsătoriei, oficiată în Belgia

Cei doi s-au căsătorit la Bruxelles în 2010 şi, ulterior, au atacat în instanţă faptul că o căsătorie între două persoane de acelaşi sex nu este recunoscută pe teritoriul României. Judecătoria Sectorului 5 a admis excepţia de neconstituţionalitate şi au trimis-o către judecătorii constituţionali, informează Gândul.

Urmează ca, miercuri, CCR să se pronunţe. În cazul în care va decide că articolul 277 este neconstituţional, practic toate căsătoriile de acest fel încheiate în străinătate între un român şi o persoană de altă naţionalitate ar trebui recunoscute în România.

Cel mai probabil, având în vedere că în România acest lucru e interzis, judecătorii vor respinge excepţia de neconstituţionalitate.

Cererea se va judeca în aceeaşi zi cu una contrară, de modificare a articolului 48 din Constituţie prin care termenul „soţi“ să fie înlocuit cu formula „bărbat şi femeie“.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici