Un cutremur semnificativ s-a petrecut azi-noapte în România. Ce magnitudine a înregistrat seismul

  • Marţi, ora 00:30, s-a produs un cutremur de adâncime.
  • Păstraţi-vă calmul, deoarece pot urma replici ale cutremurului iniţial, este mesajul ISU trimis azi-noapte.
  • Cutremurul a fost resimţit puternic în apropiere de epicentru.
17702 afișări
Imaginea articolului Un cutremur semnificativ s-a petrecut azi-noapte în România. Ce magnitudine a înregistrat seismul

Sursă foto: INCDFP

UPDATE 01.00 Magnitudinea cutremurului a fost de 4,7, la o nouă revizuire efectuată de Institutul Naţional de Fizică a Pământului (INFP). Seismul era iniţial estimat la 5,1, ulterior la 4,5.

Cutremurul a avut loc la ora 00:30:37 (ora României), în zona seismică Vrancea-Buzău, la adâncimea de 140km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 73km E de Braşov, 81km NE de Ploieşti, 113km S de Bacău, 117km V de Brăila, 118km V de Galaţi, 131km N de Bucuresti, 154km NE de Piteşti, 188km E de Sibiu, 194km SV de Iaşi, 196km N de Ruse, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a fost resimţit puternic în Buzău, oraş aflat la 50km SE faţă de epicentru. Seismul a fost scurt dar intens, şi s-a simţit mai ales la etajele superioare, după cum au comentat mai mulţi utilizatori pe reţelele de socializare.

ISU Bucureşti-Ilfov a postat pe Facebook un mesaj cu sfaturi pentru cei care au simţit cutremurul.

„Păstraţi-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. În acest moment efectuăm recunoaşteri în teren pentru a identifica posibile pagube”, se arată în postare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici