Un depozit de ambalare şi comercializare a ouălor, amendat cu 6.000 de lei

Depozitul de ambalare şi comercializare a ouălor de la Mănăstirea, judeţul Dâmboviţa, a fost sancţionat cu amendă de 6.000 de lei pentru că şefii acestei unităţi nu au putut demonstra provenienţa a peste 4.000 de ouă.

122 afișări
Imaginea articolului Un depozit de ambalare şi comercializare a ouălor, amendat cu 6.000 de lei

Un depozit de ambalare şi comercializare a ouălor, amendat cu 6.000 de lei (Imagine: Shutterstock)

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa, dr Sandu Tolea, din cele peste 22.500 de ouă existente la Mănăstirea la 4.300 nu s-a putut demonstra provenienţa, acestea fiind sigilate si sechestrate, urmând a fi distruse într-un centru de ecarisare, celelalte fiind produse la ferme din România.

"La acest depozit este dată deja a doua amendă în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei sanitar - veterinare şi pentru siguranţa alimentului. Amenda a fost de 6.000 de lei. Ouă marcate cu cifra 3 pot fi comercializate şi consumate pe piaţa românească pentru că provin de la găini crescute în cuşti îmbunătăţite, modernizate, conform directivei şi normelor europene. Ouăle provenite de la găini care sunt crescute în cuşti nemodernizate nu mai pot fi vândute pe piaţa românească în coajă, ci vor fi transmise spre procesare". a mai declarat directorul DSVSA Dâmboviţa, dr Sandu Tolea.

Cu două zile în urmă, poliţiştii şi inspectorii DSVSA au controlat depozite din Piaţa 16 Februarie din Capitală şi din Mănăstirea, judeţul Dâmboviţa, după ce au fost descoperite firme care schimbau categoria ouălor, unele din categoria 3 aduse din Polonia fiind remarcate fals cu 0, 1 sau 2 şi vândute în hipermarketuri.

Din primele cercetări s-a stabilit că o firmă aducea ouă de categoria 3 din Polonia, după care le remarca în fals cu ştampile contrafăcute cu categoria 0, 1 sau 2. Ulterior societatea vindea ouăle către reţele de hipermarketuri, după ce le trecea prin mai multe firme.

La acţiune au participat poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici