VIDEO  Un doctor a lovit o pacientă cu pumnul în timpul operaţiei. Conducerea spitalului a plătit o compensaţie ridicolă

Autorităţile chineze investighează un spital pentru un incident în care un chirurg a lovit o pacientă pe care o opera.

3355 afișări
Imaginea articolului Un doctor a lovit o pacientă cu pumnul în timpul operaţiei. Conducerea spitalului a plătit o compensaţie ridicolă

Incidentul a fost surprins şi a devenit viral pe reţelele sociale chineze săptămâna aceasta, stârnind indignare în mediul online. Compania Aier China l-a suspendat pe chirurg şi l-a concediat pe directorul general al spitalului în care s-a produs incidentul care datează din 2019.

Videoclipul pare să arate cum chirurgul loveşte un pacient în cap de cel puţin trei ori, în timp ce îi opera la ochi. Aier China, care conduce un lanţ de spitale oftalmologice, a declarat că accidentul a avut loc în timpul unei operaţii la spitalul său din Guigang, un oraş din sud-vestul Chinei.

„Vinovată” pentru că se mişca

Pacienta era o femeie de 82 de ani şi „în timpul operaţiei, din cauza anesteziei locale, pacienta prezenta o intoleranţă”. Potrivit declaraţiilor, şi-a mişcat capul şi globii oculari de mai multe ori.

Deoarece pacienta putea vorbi doar un dialect local şi nu părea să răspundă la avertismentele medicului în chineză, chirurgul „a tratat pacienta brusc, într-o situaţie de urgenţă”. Autorităţile locale spun că pacienta a suferit vânătăi pe frunte.

După operaţie, conducerea spitalului şi-a cerut scuze şi a plătit 500 de yuani (70 de dolari) drept compensaţie, potrivit fiului pacientului, care a vorbit cu presa locală. El a mai spus că mama lui este acum oarbă la ochiul stâng, deşi nu este clar dacă acest lucru se datorează accidentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici